• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Cizre, Silopi ve Sur`da 214 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada Şırnak`ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır`ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda 214 PKK`linin öldürüldüğü bildirilirken, Cizre'de PKK`lierin açtığı ateş sonucu 5 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini ifade edildi.

Açıklamada, Cizre`de 1, (operasyonlarda toplam öldürülen PKK`li sayısı 155), Silopi`de 1 (operasyonlarda toplam öldürülen PKK`li sayısı 17), Diyarbakır`ın Sur ilçesinde ise 1 (operasyonlarda toplam öldürülen PKK`li sayısı 42), PKK`linin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cizre`de 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası ve 1 silah dürbünü ele geçirildiği, 2 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirilirken PKK`lilerin açtığı ateş sonucu 5 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, Silopi`de 2 kaleşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör ve 9 kutu av tüfeği fişeği ele geçirildiği, 13 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, 3 barikatın da kaldırıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamanın devamında, Sur ilçesinde 3 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, 4 barikatın ise kaldırıldığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir