• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Batman`da çıkan olaylarda 7 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TBB) üyelerinden oluşan grup, Atatürk Parkı önünde toplandı.

Şırnak, Diyarbakır, Mardin'in bazı ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı.

Aralarında HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın da bulunduğu grup adına Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay açıklama yaptı.

Yapılan açıklamanın ardından grup, PKK lehine slogan atarak Turgut Özal Bulvarı üzerinde yürüyüş yapmak istedi.

Polisin tüm uyarılarına rağmen grup içerisindeki bazı kişiler Turgut Özal Bulvarı'nı çöp konteynırları ve kaldırım taşları ile kapatarak polise  taş attı.

Grup içerisinde elinde silah olan bazı kişiler de havaya ateş açması üzerine, polis havaya ateş açıp, tazyikli su ve biber gazı ile gruba müdahalede bulundu.

Yapılan müdahale ile gruptakiler ara sokaklara dağılarak kaçmaya başladı.

Çıkan olaylar sırasında ilk belirlemelere göre 7 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, yapılan eyleme destek veren Batman Belediyesine bağlı otobüslerin çalışmaması da halkı mağdur etti. Protesto nedeniyle belediye otobüsleri Batman`ın hiçbir yerine sefer yapmayarak, vatandaşları mağdur etti.

Belediye çalışanlarının da çöp toplamaması nedeniyle kenttin adeta çöp yığınına döndüğü görüldü. (M. Fatih Akgül- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir