• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Kahramanmaraş`ta hayvan pazarı tedbir amaçlı kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede Nepal tipi şap hastalığına rastlanmasının ardından belediyeye ait hayvan pazarının tedbir amaçlı kapatıldığı belirtildi.

 Türkiye geneli ile Adıyaman, Hatay, Adana ve Gaziantep'te görülmeye başlandığı belirtilen sığır cinsi hayvanlarda hastalık yapıp genç hayvanlarda ölümlere sebep olan yeni bir tip şap virüsü (A Nepal-84) tespit edildiği belirtildi.

Şap hastalığının yurt genelinde yaygın olarak seyretmesi nedeniyle kentteki canlı hayvan pazarının tedbir amaçlı kapatıldığı belirtilen açıklamada, “Hayvan pazarlarının kapalı olması, bazı illerde tüm hayvan hareketlerinin durdurulmuş olması ve hastalığın yayılımının engellenmesi amacıyla Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak ilimiz Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Malik Ejder Mahallesi'nde bulunan canlı hayvan pazarı kapatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, il genelinde doğrudan ruhsatlı mezbahalarda kesime sevk hariç, canlı büyük ve küçükbaş hayvan sevkiyatı ile hayvan giriş çıkışının ikinci bir komisyon kararına kadar yasaklandığı bildirildi.

Alınan karar doğrultusunda, yetiştiricilerin zarar görmemeleri için alınan kararlara azami şekilde riayet etmeleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını aşılatmaları istendi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir