• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
`Yılbaşına özel kutlama Müslümanların kültüründe yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşı kutlamaları nedeniyle alış veriş merkezlerinde, iş yerlerinde ve evlerde süslemelerin yapılmasına tepki gösteren Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, ‘Noel Baba` figürünün, yılbaşı gecesinde hindi etinin tüketilmesi ve özel eğlencelerin tertip edilmesinin Müslümanların kültüründe olmadığını vurguladı.

Yılbaşının Müslümanlar için hayatlarından bir yılın daha bitmesinin dışında başka hiçbir şey ifade etmediğini belirten İl Müftüsü İşliyen, bu tür yanlışlara girilmesini haram olarak tanımladı.

İşliyen, yılbaşında ‘Noel Baba` figürünün İslami bir figür olmadığını belirterek, “Bu günde kutlama amaçlı olarak Müslümanlar alışverişler merkezlerinde, dükkânlarında, evlerinde asla bulunmaması gerekir. Ayrıca yılbaşına özel çam ağacının süslenmesi de uygun değildir. Müslüman bu tür şeylere fevkalade dikkat etmesi gerekir. Peygamber Efendimiz ‘kim bir kavme benzerse onlardandır` uyarısını değerlendirdiğimizde Müslümanların bu tür yanlışlara düşmesi haram olarak değerlendirilmektedir.” dedi.

Özellikle hindilerin yılbaşına denk getirilerek yenilmesinin yine caiz olmayan davranışlardan olduğunun altını çizen İşliyen, “Hindi eti helaldir. Diğer hayvanlarda olduğu gibi başka zamanlarda kesilebilir, yenilebilir ama özellikle yılbaşına denk göstermeye çalışmak gayri İslami bir davranıştır. Müslümanların bunlardan fevkalade uzak durması, Müslümanlar olarak, ‘Ya Rab benim için takdir ettiğin sürenin sonuna birazcık yaklaştık` diye ahirete olan hazırlığını artırmaya çaba ve gayret göstermemiz gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir