• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
ODTÜ'deki mescit saldırısı Bingöl'de lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) solcu grupların namaz kılan öğrencilere saldırmalarına üniversitelerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu öğrencileri yaptıkları basın açıklaması ve yürüyüşle ODTÜ’deki saldırıyı kınadı.

Platform adına açıklamayı Selim Yağcı okudu. “ODTÜ’de konuşlanan adeta kendilerini ODTÜ’nün sahibi olarak gören; kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber çeteler geçen hafta pazartesi günü namaz kılan öğrencilere saldırmış ve bazı öğrencileri darp etmişlerdir.”diyen Yağcı, dindar öğrencilerin bu ciddi provokasyon karşısındaki sağduyulu yaklaşımının bir çatışmanın yaşanmasını engellediğini söyledi.

ODTÜ’deki yaşanan olayların ilk olmadığını belirten Yağcı konuşmasına şöyle devam etti: “Daha önce de benzeri tahammülsüzlükler yaşanmıştır.  Üniversiteyi kontrol etmek, babalarının çiftliği gibi yönetmek isteyen çetelerin, kendilerinden başka ve kendilerinden izinsiz herhangi bir düşüncenin örgütlenmemesi için şiddet, iftira dahil her türlü mekanizmayı işlettiği bilinmektedir. Bu saldırı olayında da sanki saldırgan kendileri değilmiş gibi mazlum edebiyatı yaparak İslam’a ve Müslümanlara karşı birliktelik çağrılarında bulunmuşlardır. ODTÜ’de ayaklarının altındaki zeminin kaydığını düşünerek çığırtkanlık yapan bu karanlık taife Müslüman gençlerin bütün iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen provakatif saldırılardan vazgeçmemektedirler.”

“Bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara “gâvur” denir”

Yaklaşık bir senedir İslami değerlere karşı hazımsız davranan bu provokatörlerin namaz kılan bazı öğrencileri takip ederek, darp ettiğini ifade eden Yağcı, şu uyarılarda bulundu: “Namaz kılan gençlere saldıranlara sesleniyoruz: İnançsız olabilirsiniz, anlarız. Duyarsız olabilirsiniz, anlarız. Başka dünyalara ait olabilirsiniz, anlarız. Hatırlatmak isteriz ki; bu memlekette ezana ve namaza el uzatanlara “gâvur” denir. Yani bu memlekete ve bu memleketin çocuklarına “gavur”luk yapamazsınız. Müslüman gençler tüm üniversitelerde faaliyette bulundukları gibi ODTÜ’de de namaz kılmaya, mescit talebinde bulunmaya ve İslam’ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Bu anlamda bunu engellemek isteyen, üniversiteleri kontrol altında tutmak isteyen, öğrencilere baskı yapan, şiddete başvurarak başka düşüncelere hayat hakkı tanımayan anlayışların deşifre edilmesi ve bu anlayışlarla mücadele edilmesi için ülkemizdeki insanları duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Saldırgan çeteler unutmasın ki bu saldırılar inanç değerlerimizden bizi bir adım bile geri attıramaz. Kendinize başka uğraşlar bulun. Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu olarak ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor, seccadelerimize kirli ellerini uzatan karanlık güruhu tövbeye davet ediyoruz.” (Nihat Kanat - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir