• DOLAR 32.583
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2491.92
  • ...
Gebe ve ayağı kırık eşeğe 20 gündür bakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Ekrem Toker adlı vatandaş, gebe ve ayakları kırık halde bulduğu eşeğe 20 gündür bakıyor. Maddi imkânının yetersiz olduğunu belirten Toker, hayvanın tedavisi için destek istiyor.

Ekrem Toker, 20 gün önce rastladığı hayvanın ön ayağının kırık olduğunu ve yürüyemez halde gördüğünü ve gebe olduğunu fark ettiğini belirtti.

Hayvana mahallede çocukları tarafında eziyet edildiğini gördükten sonra hayvanı kendi bahçesine getirerek yaklaşık 20 gündür baktığını belirten Toker, "Hayvan hareketsiz bir şekilde yerde yatıyordu. Bunu fırsat bilen çocuklar hayvana binmeye çalışıyorlardı, hayvan kalkmayınca dövüyorlardı. Hemen çocukları hayvandan uzaklaştırdıktan sonra kendi bahçeme getirdim. Yaklaşık 20 gündür bu hayvana saman ve suyunu veriyorum, ayaklarını bağladım ama hayvanda bir ilerleme yok. Çünkü bu hayvan gebedir, iyi beslenmesi ve tedavi edilmesi lazım. Bu eşeğin dili yok kendi ifade edemiyor ama biz insanlar bunun çektiği acıyı anlamamız lazım. Benim de bakacak durumum yok, kendim kiracıyım, durumum olsaydı özel veteriner hekimi getirirdim. Burada sert bir kış iklimi var. Yarın kar yağdı mı bu hayvan burada donar. Ben yetkililerin bu duruma el atmalarını istiyorum.” dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir