• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Amasya`da Siyer sınavına kayıt stantları açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından 31 Ocak 2016 tarihinde Türkiye geneli yapılacak Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na kayıtlar sürüyor. 22 Ocak`ta sona erecek olan kayıtlar için Peygamber Sevdalılar Platformu Amasya Koordinatörlüğü de şehrin çeşitli noktalarında kayıt stanttı açtı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Amasya Koordinatörlüğü Sözcüsü Recep Ergül, resmi işlemleri tamamladıktan sonra sınav için şehrin merkezi yerlerinde kayıt almaya başladıklarını belirtti.

Halkın yoğın bir teveccüh gösterdiğini kaydeden Ergül, “Konu Allah Resulünün hayati olunca herkeste farklı bir manevi hava beliriyor. Bu sene Amasya'da ilkini gerçekleştireceğimiz Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nı inşallah bundan sonra da yapmak istiyoruz. İlimizin çeşitli merkezi alanlarında, merkezi okul ve liselerin önünde stant açıp kayıt almaya başladık elhamdülillah. Başvuru süresi içerisinde aldığımız kayıtlarla 31 Ocak'ta yapacağımız sınavı heyecanla bekliyoruz.” dedi.

İnsanlığın kurtuluşunun vahiyde olduğunu ve Allah Resulünün de bu vahyin mücessem hali olduğunu söyleyen Ergül, “Yaratılan mahluklar olarak yaratıcının kanunlarına tabi olmak ve hayatımızı buna göre dizayn etmek zorundayız. Vahiy etrafında inşa etmemiz gereken hayatta, bizlere en güzel örnek olacak kişi hiç şüphesiz ki bu vahyin mücessem hali olan Allah Resulüdür. Bu sebeple O'nun hayatını küçükten büyüğe hepimizin iyi anlaması ve hayatına geçirmek adına gayret içerisinde olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Kayıt başvuru süresinin son gününe kadar kayıt alacaklarını belirten Ergül,  internet üzerinden de kayıt alındığını belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir