• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Medyadaki bazı yayınlar duygu körlüğüne yol açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bazı televizyon kanalları ile sosyal medyanın şiddeti, hukuksuzluğu, israfı özendirici yayınlar yaptığını hatırlatarak, “Şiddet öğrenilen bir şeydir. Çocuk vahşi şiddet ortamı ile çoğu zaman televizyonlar aracılığı ile tanışıyor. Televizyon karşısına geçtiğinde, çizgi filmler aracılığı ile şiddetle tanışıyor. Oralarda, yok etme motivasyonu empoze ediliyor. Bir problem varsa, bunu karşılıklı görüşerek çözmek değil, şiddet kullanarak halletmek işleniyor. İyi ve kötüyü kendi anlayışına göre empoze eden bir anlayış var. Çocuk bu motivasyonla büyüyor. Medyadaki bazı yayınlar duygu körlüğü oluşturuyor. Kültürel değerler aşındırılıyor. Medya, ahlak, hukuk, adalet , insan hakları, çocuk hakları, birey hakları anlayışı çerçevesinde yayın yapmalı” dedi.

KÜLTÜREL ALANDA ATAKLAR

Ramazanoğlu, bakanlık olarak eğitim ve kültür alanındaki eksiklik ve yanlışların üzerine gideceklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Türkiye`nin bu alanlarda atması gereken birçok adım var. Okullaşma oranını arttırdık, bu bir takım sosyal problemleri önlüyor. Birçok problem ailede çözülür. Ailelerin parçalanmasını önlemeye çalışıyoruz, bunda da büyük mesafeler aldık. Bir de mahalle kültürünün korunması, geliştirilmesi son derece önemli. Silo tipi binalar, çok katlı binalar, aile ilişkilerini, komşuluk ilişkilerini, kültürü tahrip ediyor. Silo tipi yerlerde kültürü nasıl muhafaza edersiniz? Hayatın aktığı yatay şehirleri, mahallelerimizi yeniden oluşturmalıyız. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile ortak çalışmalarımız var. Yatay şehirler, geleneksel mahalleler, komşuluk ilişkilerini güçlendirecek yapılanma modelleri, insani temaslar büyük ihtiyaç. Aile hekimliği gibi bir modelimiz var; 3 ile 5 bin aileye bir sosyal danışman düşüyor. Çocukların eğitim başarısızlığı varsa, bunların sebeplerine yöneliyoruz. Engellilerin problemlerine eğiliyoruz. Ailede parçalanmaya giden bir durum mu var. Parçalanmaya götüren sorun ne, bir iletişimsizlik mi var? Sorunu daha büyümeden tespit edip, başka bir noktaya taşınmadan hem aileyi bir arada tutma, güçlendirme, toplumda bugün gördüğümüz birçok problemi halletmiş olacağız.”

İSRAFLA MÜCADELE ATAĞI

Bakan Ramazanoğlu bir soru üzerine, “İsrafın insanlığın en büyük problemlerinden biri olduğunu” belirterek, “Bir israfla mücadele kampanyası başlatıyoruz. Biz şükür kültüründen geliyoruz. Sofralarımız, yaşantılarımız mütevazı olmalı” dedi.

Bakan Ramazanoğlu, Güneydoğu`daki bazı yerleşim merkezlerinde terör eylemlerinin sebep olduğu göçlerin yaşandığının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Kaç aile göç etti, bunların teker teker, ev ev tespitleri yapılıyor. Valilerimiz ve kaymakamlarımızdan sürekli olarak bilgi alıyor, gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Bugün için kimlerin nelere ihtiyaçları var, tespit edilmiş durumda. Özellikle çocuk ve kadınlarımızda oluşan psikolojik travmalar üzerinde de duruyor; bu konuda da gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Halkımıza şefkatle yaklaşıyor, terörle mücadele sürecinde terörle alakalı olmayanların zarar görmemesi için azami özeni gösteriyoruz.”

SOSYAL MEDYA MAĞDUR EDİYOR

Sosyal medyanın yol açtığı tahribata da dikkat çeken Bakan Sema Ramazanoğlu şunları söyledi: “Bu konuda benim de mağduriyetlerim var. Seçim sürecinde adıma, hileli yöntemler kullanılarak dört sahte hesap açıldı. Buradan olmadık paylaşımlarda bulundular. Yargıya başvurduk, sonuç alıncaya kadar olan oldu. İşi gücü bırakıp bunlarla uğraşmak zorunda kaldık. Sosyal medyanın çocuklarımız üzerinde de son derece olumsuz etkileri var. Bu konuda TİB ile birlikte çalışıyoruz. Bir takım tedbirler, yasaklama olarak nitelendirilmemeli. Başörtüsü yasağından, yasaklardan çok çekmiş bir insan olarak yasaklardan yana olmam mümkün değil. Bununla birlikte, çocuklarımızı da zararlı etkilerden korumak gibi bir görevimiz var. Bu konuda; belli bir filtreleme sistemi zaten vardı. Bu etkin olamadı ya da duyurusu iyi bir şekilde yapılamadı. Bu konuda çalışıyoruz.”

Yeni Akit Gazetesi

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir