• DOLAR 32.566
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2427.54
  • ...
Bilginin Efendisi Olmak İçin Analiz Edilmiş Bilginin Kaynağı Bir Kurum: SDAM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Röportaj: İnzar Dergisi
 
“Yenidünyada, Müslümanlar olarak bilgi ile ilişkimizi yeniden düzenlenmemiz gerekiyor. Eğer bilgi ile ilişkimizi yeniden düzenlemezsek bilgi bizim için bir işgal aletine dönüşüyor. Bizi bizden alıp kendisi için bir köle haline getiriyor.” diyen Abdulkadir Turan ile Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi`ni (SDAM) konuştuk.

SDAM`ın kurucularından olan Turan, kurum olarak, toplum için güvenilir bir kurumsallaşmış bilginin kaynağı olmanın yanında toplumun dışarıdan aldığı bilgiyi toplum için yeniden tarif etme gibi bir misyonlarının da olduğunu ifade ediyor.

SDAM ve düşünce kuruluşları üzerine Abdulkadir Turan ile yaptığımız röportaj; maruz kaldığımız bilgi bombardımanının, eğer analiz edilmez ve kontrol altına alınmazsa nasıl da bir tehdide dönüşebileceğine açıklık getiriyor. Sizleri yaptığımız röportajla baş başa bırakırken, yazıyı alıcı bir gözle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Hocam sorulara geçmeden önce SDAM (Stratejik Düşünce ve Analiz Merkezi)`ın bereketli bir kurum olacağına inanıyor ve Allah`tan bu konuda sizlere muvaffakiyetler nasip etmesini diliyorum.

Hocam önce kuruluşunuzun da aynı kategoride sayıldığı kurumları tanımakla başlayalım. Düşünce kuruluşu nedir? Dünyada ve Türkiye`de gelişimi nasıl olmuştur?


Öncelikle ...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir