• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanından 'özerklik' açıklamalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP Eş Başkanı Sehahattin Demirtaş’ın ‘özerklik’ açıklamalarına değindi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Bölgedeki kardeşlerimizin sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonlarıyla adım adım yok olan terör örgütüne bu tür provokasyonlarla suni teneffüs yapmaya çalışmaktadırlar. Ne örgüt ne de onun kuklası olanlar kendilerini bekleyen akıbetten kurtaramayacaklardır. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara başsavcılıklarımız gerekli soruşturmayı bildiğiniz gibi başlatmışlardır. Daha önce diğer eşbaşkanın da buna benzer birçok açıklamaları olmuştu. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun hangi senaryoların figüranlığını yaptığını gördükçe onlarla arasına mesafe koymuştur.”

“Ele saz almakla Nişantaşı'nda tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor”

HDP’nin bir taraftan ‘Türkiyeliyiz’ demeye başladığını ancak Türkiye partisi olmadıklarının ortaya çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu açıklamalar maalesef ismi demokratik ama uygulamaları demokrasiyle yakından uzaktan alakası olmayan bir yapı bunlar ve şunu bir defa kendileri kesinlikle bilmesi gerekiyor. Halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan Türkiyeliyiz demeye başladılar, ama Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla, Nişantaşı'nda tur atmakla, Türkiye partisi olunmuyor. Türkiye partisi olabilmek için halkımızın değerlerine saygı duymak gerekiyor. Kandan beslenenlerin halkımızı sokağa dökmek suretiyle sadece 6-7 Ekim tarihlerinde eş başkanlarından bir tanesinin sokağa davetiyle malesef bir kısım Kürt kardeşim bu davete uydu ve 50 Kürt kardeşimiz öldü mü? Öldü. Ölenler Kürt'tü, öldüren de Kürt'tü.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zerre kadar parlamentonun içerisinde olduğunun farkında olsa ki henüz yeminini de yapmış değil, ve çok daha enteresan; ilginç olan o anayasamızın 14.maddesi bunların attığı bu adımlara karşı konulmuş bir maddedir. Okullara hastanelere olan saldırıları sonlarının geldiğinin akıbetidir. Esnaf kardeşlerimizin dükkanlarına yaptığı saldırılar. Kürt kardeşimizin temsilcisi değiller.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir