• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...
SON DAKİKA
Yağışların olmaması çiftçileri endişelendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Kış mevsimi gelmiş olmasına rağmen yağışların Gaziantep`te etkili olmadığını belirterek, çiftçinin ciddi anlamda yağmuru beklediğini söyledi.

Meydana gelen kuraklık nedeniyle birçok tarım ürününün zarar göreceğini belirten Yiğit, toprağın yeteri kadar yağmur almaması durumunda hububat üretimi ve veriminde ciddi sorunların yaşanacağını söyledi.

Yağış olmadığı için toprak altındaki tohumların çürüdüğünü belirten Yiğit, “Allah`tan hayırlı yağışlar ve bol bereketli mahsuller diliyoruz.”dedi.

Yiğit, “Ekimi yapılan ürünlerin bir kısmı yağışların olmamasından dolayı zarar gördü. Ekim ayında az da olsa yağışlar oldu. Bu dönemde çiftçiler, tarlalara ekim işlemlerine başladılar. Fakat  bu dönemde etkili olan yağışlar, ekilen ürünlerin bir kısmının çimlenmesini sağladı. Geriye kalan tohumlar ise yeterli yağış alamadıkları için zarar gördü.” ifadelerini kullandı.

Özellikle buğday ve arpada sıkıntılar var

Özellikle toprağa düşen tohumun ölmemesi ve tarımda verimli bir yıl için yağışın bugünlerde toprakla buluşmasını beklediklerini dile getiren Yiğit, kuraklık nedeniyle ürünlerinde bu yıl rekolte kaybından endişe ettiklerini kaydetti.

2015 yılının çiftçiler ve bölge açısından oldukça iyi bir yıl olduğunu ifade eden Yiğit, “Bu yıl henüz yağışların olmaması 2016 yılının ürünlerini etkiliyor. Ekim ayında ekinler toprağa ekildi. Özellikle buğday ve arpada sıkıntılar var. Hafta sonu için Gaziantep`e yağmur yağması bekleniyor. Eğer yağışlar kentte etkili olmazsa yer altı sularında problemler meydana gelir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir