• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
2012 LYS için de soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2010 yılındaki KPSS sorularının dışarıya sızdırıldığının ortaya çıkmasının ardından, savcılıklara, geçmişte yapılan bazı diğer sınavlarla ilgili de “şaibe” iddiaları içeren dilekçeler ulaşıyor. Son olarak, tıp fakültesi öğrencisi olduğu belirtilen A.K.`nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na ulaştırdığı dilekçenin, yeni bir soruşturmanın kapısını araladığı öğrenildi.

Haberturk`te yer alan habere göre A.K.`nin “2012 Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS-1) sınav soruları 3 gün önce bana verildi” itirafı üzerine başsavcılık, 2012 LYS`ye ilişkin de soruşturma başlatma kararı aldı. Sınav sorularının başka kimler tarafından önceden elde edildiğine ilişkin incelemenin sonunda, soruları sızdırdığı tespit edilen kişi ya da kişilerle, soruların sızdırıldığı kişiler hakkında dava açılacak.

Haberde yer alan iddiaya göre A.K.`nin soruşturmasından bazı satırbaşları şöyle:

2012 LYS matematik- geometri sınavından 3 gün önce, Cemaat evinde bana yemin ettirdiler. Yemin metninde ‘Birazdan göreceğim belgeler ve görseller hakkında kimseye bir şey söylemeyeceğime, herhangi bir kurum ve kuruluşa söylemeyeceğime, bu konuda herhangi bir imada dahi bulunmayacağıma, annem, babam ve arkadaşlarım ile namusum ve şerefim üzerine yemin ederim` yazıyordu. Metni 3 defa sessiz 3 defa sesli besmele çekerek okuttular.
38 matematik, 23 geometri olmak üzere toplamda 61 adet soru ve cevap verildi. Soruları ve cevapları ezberledim. Soruları ve cevapları ezberlediğim belli olmasın diye, sınava girdiğimde kitapçık üzerinde işlem yapmamı söylediler. Sınava girdim, sınav kitapçığını açtığımda soruların 3 gün önce bana gösterilen soruların aynısı olduğunu görünce heyecanlandım. Soruların hepsini ilk 15 dakikada bitirdim.

Bu haberler de ilginizi çekebilir