• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Şırnak`ta PKK`ye silah götüren 2 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada,  yapılan çalışmalar neticesinde,  S.Ö. ve M.B. isimli şahısların Irak sınır hattından temin ettikleri silah ve mühimmatları PKK mensuplarına teslim edecekleri bilgisinin alındığı,  bu şahısların kullandığı araçta 28.12.2015 günü Beytüşşebap ilçesi Boğazören Köyü mevkiinde yapılan aramada, çeşitli silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı`nın  açıklamasında, aracın değişik yerlerine gizlenmiş, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği bin 123 adet fişek ,1 adet silah dürbünü ve 1 adet el dürbünü ele geçirildiği   olay ile ilgili 2 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi.

Öte yandan Şırnak`ın Silopi ilçesinde de, PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve çukurların bertaraf edilerek vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla devam eden operasyonlar neticesinde, daha önceden tespit edilen dört ayrı adreste jandarma ekiplerince yapılan aramalarda, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet şarjör 60 adet fişek, 1 adet bölücübaşı posteri ile 2 adet bilgisayar ve çok sayıda örgütsel dökümana el konulduğu, ele geçirilen malzemelerle ilgili 3  şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir