• DOLAR 32.475
  • EURO 34.568
  • ALTIN 2477.38
  • ...
Olaylar taşımacılık ve nakliyecilik sektörünü de etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan şiddet olaylarının en çok etkilediği kesimlerin başında nakliyatçı esnafının geldiğini söyleyen Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, esnafın 2015 yılını zarar yılı olarak kapattığını söyledi.

Bölgede yaşanan şiddet olaylarından ciddi zarar gören nakliyecilerin zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Aydıngüler, artan olaylar nedeniyle bölgenin tüm sektörlerinin krize girdiğini en çok etkilenen sektörlerin başında da nakliyatçı esnafının geldiğini söyledi.

Çatışmalı süreçle beraber istihdam alanları başta olmak üzere bölge firmalarının ekonomik krizle karşı karşıya geldiğini belirten Aydıngüler, nakliyeci esnafının iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Aydıngüler, “Nakliyeci esnafı iş yapamaz hale geldi. Şehir içi taşımacılık işi yapan esnafımız çok zor günler geçiriyor. Özellikle son üç hafta bizi adeta perişan etti.” dedi.

“Firmalarımız üç haftadan bu yana iş yerlerini açamıyorlar”

Çatışmalar nedeniyle bölgeye yapılan her türlü taşımacılık ile sevkiyatın durduğunu belirten Aydıngüler, “Güneydoğu bölgesinde Silopi, Cizre ve Nusaybin bölgesine çalışan ambarcı ve nakliyat taşıması yapan firmalarımız üç haftadan bu yana iş yerlerini açmıyorlar. Nedeni ise çatışmalardan dolayı iş yoktur. Yanında 10-15 işçi çalıştıran firmalarımız çok mağdur durumdalar.” diye konuştu.

“Bir an önce bu ateşin sönmesini istiyoruz”

Bu olayların bir an önce son bulmasını, halkın ve esnafın daha çok mağdur olmasını istemediklerini belirten Aydıngüler, “Çünkü şehir merkezi çalışmalı ki, tüketici ürün alsın, üretici satsın ve nakliyeci taşıma yapsın. Bizler taşımacı esnafı olarak çok zor durumdayız. Bu konuyu görüştüğümüz yetkililer de olayların bir an önce bitme taraftarı, daha sulh ve daha huzurlu bir şekilde olması için çalıştıklarını ifade ediyorlar. Bizler de bir an önce bu ateşin sönmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çatışmalardan dolayı en büyük mağduriyeti yine bölge halkının yaşadığını belirten Aydıngüler, “Neticede bizler de bölge insanı olarak bu olaylardan üzüntü duymaktayız. Bizler yıllardır, o bölgeye çalışıyoruz. Bizler huzurdan yana olmak istiyoruz.” dedi.

“Esnafımız 2015 yılını zarar yılı olarak kapatmış bulunmaktadır”

Nakliyatçı esnafının 2015 yılını zarar yılı olarak kapattığını vurgulayan Aydıngüler, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, “2015 yılı içerisinde ekonominin düzgün olmamasından dolayı ve Dolar ile Euro`nun yüksek olmasından dolayı sanayiciye epey bir etki yaptı. Sanayici ve esnaf çalışmadığı zaman nakliyat sektörüne etkisi daha çok oluyor. Esnafımız 2015 yılını zarar yılı olarak kapatmış bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan mikrofonumuzu uzattığımız sürücüler ise bölgeye taşımacılık yaptıklarından dolayı konuşmak istemediklerini bölgedeki olayların bir an önce sona ermesini istediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir