• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
Karlıova'da hayvanlar hâlâ merada otlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması dolayısıyla köylüler hayvanlarını meralarda otlatmaya devam ediyor.

Türkiye genelinde sert bir kış iklimine sahip olup ama bahar havasının yaşandığı

Karlıova’da Aralık ayında yolların günlerce kapanması beklenirken, hâlen havaların güneşli olması ilçe sakinlerini şaşırtıyor. Güneşli havayı fırsat bilen ilçe sakinleri kahvehane önünde oturup çaylarının yudumlarken, besicilik yapanlar ise hayvanlarını meraya götürerek otlatıyor.

58 Yaşında olduğunu söyleyen Yusuf Temiz, “Yıllar önce Aralık ayında kar yağmamıştı ve bir de şimdi yağmadığını gördüm. Genellikle bu ayda metrelerce kar, yağar yollar kapanır. Ama bu sene hâlen kar yağmadı ve havalar çok güzel.” dedi.

Karlıova ilçesinde besicilik yapan Necatin Bingöl ise “Bu durum karşısında çok şaşkınız. 38 Yaşındayım ve ilk defa böyle bir iklim gördüm. Aralık ayındayız ve hâlen kar yağmış değil. Benim büyük baş hayvanlarım var ve şu an hepsi merada, ahırlar bomboş. Aldığımız yemler bize kâr kaldı. Kâr kalan bu yemlerle en az üç ay idare ederiz. Havaların böyle devam etmesi en çok bizim işimize yarar.” dedi. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir