• DOLAR 32.576
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2428.647
  • ...
Hadis ve Sünnet bilgimizi nasıl korur ve geliştiririz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Göktaş / İnzar Dergisi – Aralık 2015 (135. Sayı)
 
Hepimiz hadis ve sünnet üzerinde az çok çalışmışızdır, tamamı olmasa da hadis külliyatından bir şeyler okumuşuzdur. Peygamber Aleyhisselam`ın siyretini küçük hacimli de olsa mutlaka bir kitaptan bitirmişizdir. Bunun yanında okuduklarımızdan daha fazlasını dinlemişizdir. Çünkü İslâm adına yapılan sohbet ve konuşmalarda elhamdülillah sünnete ve hadise çokça yer verilmektedir. Hatta sadece siyret sohbetleri yapan hocalarımız, hadis dersleri veren âlimlerimiz ve bunların çok miktarda izleyicilerinin olduğunu biliyoruz.

Bununla birlikte hadis bilgimizin, sünnet bilgimizin yeterli olduğunu, bu konularda konuşmaya ehil olduğumuzu söyleyemeyiz.

Çare olarak aklımıza ilk gelen şey okumaktır. Tamam, okumak bu iş için bir barajdır, olmazsa olmazdır, elbette yapacağımız ilk şey okumaktır.

Fakat okuduğumuz halde okuduklarımızı hafızamızda tutamayışımız, okuduklarımızı bir türlü disiplinli bir şekilde tasnif edemeyişimiz, hadis ve sünnet adına okuduklarımızdan başta kendimiz ve çevremizin tam olarak faydalanamayışı da bir gerçektir.

Bunun için neler yapabiliriz...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir