• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
`Yılbaşında kutlama değil muhasebe yapalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ömrümüzden geçen bir yılın daha son günlerini yaşarken bazı kesimlerin Hıristiyan âdeti olan yılbaşı kutlamalarının hazırlığını yapmaları üzüntüyle izleniyor. Kimi vatandaş bilet kuyruğuna girerken, kimisi de evini çam ağacıyla süslüyor.

Mardin`in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Molla Abdüllatif Nakşioğlu, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) yaptığı açıklamada, “Müslümanların kültüründe olmayan ve Hıristiyan âdeti olan yılbaşı kutlamalarından uzak durmalıyız.” dedi.

“Bu gecede büyük günahlar işleniyor, uzak durun!”

Hindi başta olmak üzere yılbaşı niyetiyle kesilen hayvanların caiz olmadığına vurgu yapan Nakşioğlu, aynı şekilde piyango biletlerinde haram olduğunu aktardı. Büyük günahların işlendiği yılbaşı gecelerinde kutlama yapanların insanlıktan dahi çıkıldığını belirten Nakşioğlu, söz konusu sarhoşluğun insanlığa yakışmadığını söyledi. 

“Bu geceyi Allah`ı zikrederek geçirin”

Bir din âlimi olarak; söz konusu kutlamadan çok rahatsız olduğunu kaydeden Nakşioğlu, bu rahatsızlığını her platformda dile getirdiğini söyledi. “Allah`ın nimet olarak bize verdiği hayvanları İslam`ın ve Müslümanların olmadığı yılbaşında keserek eğlenceler düzenlemek bırakın İslam dışılığı insanlık dışıdır.” diyen Nakşioğlu,  “Yılbaşı Müslümanların değil Hristiyanlarındır. Hristiyanlıktan da çıkmış. Allah`a, Peygambere ve Kur`ana bağlı olan Müslümanlar, Peygamber Efendimizin yolundan çıkmayalım. Allah`a inanan kişi, bu geceyi Allah`ı zikretmekle geçirmelidir. Onlarda bilsinler ki; Müslümanlar böyledir. Biz Müslümanlar bu kötülüğü takip etmememiz gerekir. Biz onlarla aramıza bir fark koymasak Allah muhafaza bizde onların yoluna girip onlarla arkadaş oluruz. Rabbim tüm Müslümanları bundan muhafaza etsin.” dedi.

“Biletimiz tevhit bileti olsun”

Müslümanlara tavsiyelerde bulunan Nakşioğlu, “Müslümanlara tavsiyemiz şudur; kendilerini şeytanın amelleri olan bu yılbaşı kutlamasından uzak tutsunlar. Aryıca bazı Müslümanlar, helal olan parayla haram olan milli piyango biletini alıyor. Milli Piyango bileti almak haramdır. Ehli iman olan Müslüman kendini bundan da uzak tutması gerekir. Bizim biletimiz Allah`ın bileti olan besmeledir. Biletiniz tevhit bileti olsun, bu her şeyden daha iyi ve daha bereketlidir.” diye konuştu. (Mehmet Aslan/Salih Keskin – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir