• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Almanya`da ırkçı saldırılar yüzde 40 arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da bu yıl aşırı sağcılar tarafından işlenen suçların sayısı 11 bin 312`ye yükselirken, yalnızca 151 şüphelinin gözaltına alınması ve sadece 9 zanlının tutuklanması eleştirilere yol açıyor.

Irkçılıkla mücadele eden Amadeu Antonio Vakfı`nın Koordinatörü Timo Reinfrank, yabancı düşmanı saldırıların son bir yılda yüzde 40 artmasını endişe verici olarak değerlendirirken, buna rağmen aşırı sağ eğilimli suç yapılanmalarıyla ile mücadelenin halen polisin temel öncelikleri arasında yer almadığını söyledi.

Reinfrank, AA`ya yaptığı açıklamada, aşırı sağcı suçlarla ilgili neredeyse hiç cezai kovuşturma yapılmadığını, bunun aşırı sağcı grupları cesaretlendirdiğini belirterek,  "90`lı yılların ortaya çıkardığı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü benzeri yeni nesil teröristlerin yetişmesi ve yeni örgütlerin oluşumu tehlikesiyle karşı karşıyayız. Ayrıca unutmamak lazım ki NSU halen aydınlatılabilmiş değil. Muhtemelen NSU ağında yer alanlar halen aktif" uyarısında bulundu.

Mülteci yurtlarına 800 saldırı

Almanya`da ırkçılıkla mücadele çabalarıyla tanınan Thüringen Eyaleti Sol Parti Milletvekili Katharina König, federal hükümetin aşırı sağcı grupların üzerine yeterince gitmediği eleştirisinde bulunarak, "Bu yıl sadece mülteci yurtlarına 800`ün üzerinde saldırı düzenlenmesi terördür, aşırı sağ terörüdür. Federal düzeyde polis ve savcılıkların çoktan harekete geçmiş olması gerekirdi" dedi.

König, ırkçı saldırıların ciddiyetle ve kapsamlı bir şekilde soruşturulmaması konusunda siyasetin sorumluluğu olduğuna işaret ederek, "İrade eksikliği olabilir bazılarında. Belki siyaseten istenmiyordur. Irkçılık, aşırı sağ ile bir sorun olduğu kabullenilmek istenmiyordur" yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir