• DOLAR 32.491
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.614
  • ...
Belediye çukurları kapatmayınca kaymakamlık işçi tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Derik’te bir süre önce düzenlenen operasyonlarla PKK’liler tarafından kazılan çukur kapatılmış, kurulan barikatlar kaldırılmıştı. Operasyonların ardından çukurları kapatması istenen DBP’li belediye işçi vermeyince kaymakamlığın ilçe dışından işçi getirttiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz kaymakamlık yetkilileri, PKK’lilerin kazdığı çukur ve kurduğu barikatların kaymakamlık tarafından getirilen iş makineleri ve ilçe dışından getirilen işçiler tarafından kaldırıldığını söyledi.

Çukurların ve barikatların kaldırılması için belediyeye yazı yazılmasına rağmen belediyenin güvenlik gerekçesiyle barikatları kaldırmayacaklarına dair kendilerine yazı yazdığını belirten kaymakamlık yetkilileri belediyenin en ufak bir yardımı olmadığını ifade etti.

Derik’te düzenlenen operasyonun ardından kaymakamlık tarafından 14-15 Aralık tarihlerinde ilçe dışından getirilen işçiler güvenlik önlemleri altında PKK’lilerin kazdığı çukurları kapatmış, barikatları kaldırmıştı.

Derik’te PKK’lilerin ilçe merkezinde çukurlar kazması sonucu kaymakamlık tarafından 26.11.2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı uygulanmış, 8 gün süren yasak 03.12.2015 tarihinde kaldırılmıştı. Yasağın devam ettiği sürede yaşanan çatışmalardan dolayı iki ateş arasında kalan halkın çoğunluğu beyaz bayraklarla evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.  (Mehmet Aslan - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir