• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Okuldan çıkan köy çocukları Kur`an Kursu`na gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`in Mutki ilçesine bağlı Uran (Taxvang) köyünde yaşayan çocuklar, okullarının dağılmasıyla birlikte elifbalarını da alarak Kur`an Kursu`nun yolunu tutuyor.

Her geçen gün çocukların Kur`an okumaya olan eğilimleri artarken, çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak isteyen aileler ise onları camiye ve Kur`an Kursu`na yönlendiriyor.

Okul çıkışından sonra oynama yerine Kur`an öğrenmeyi tercih eden köy çocukları, caminin yolunu tutuyor.

Okulda ders bitim zilinin çalınmasıyla birlikte evine koşan küçük çocuklar, okul kıyafetlerini dahi çıkarmadan elifbalarını alarak caminin yolunu tutuyor. Köy camisinin yanında yapımına başlanan ve hala bir kısmı inşaat halinde bulunan Kur`an Kursu, çocukların okuduğu Kur`an sesiyle şenleniyor.

Köyde yaklaşık 40 kız çocuğu Kur`an eğitimini alıyor. 20 yıllık köy imamı İzzettin Kılıçaslan, köyde açılan Kur`an Kursu`nun önemli olduğuna dikkat çekerek tüm çocukların Kur`an eğitimini almaları için kursa gönderilmesini istedi.

Tüm köylerde Kur`an kursu açılmasının gerektiğini ifade eden Kılıçaslan, “Yaklaşık 40 kız çocuğumuz okulların dağılmasıyla birlikte kursa gelip eğitim alıyorlar. Köyümüzde hem kız çocuklarımız hem de erkek çocuklarımız için Kur`an kursumuz var. Köyde çocukların okulların dağılmasıyla birlikte kursa gelerek Kur`an dersi almaları bizi memnun ediyor. Bu konuda köylülerimizin duyarlılığı da bizleri memnun ediyor. Tüm köylerde Kur`an kurslarının açılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle kız çocukların okuyabilmeleri için Bayan Kur`an Kursu hocalarının sayılarının artırılması gerekiyor.” dedi.

Henüz inşaatı bitirilmeyen Kur`an Kursu için hayırseverlerin de desteğini isteyen Kılıçaslan, “Sağolsun ilçe müftülüğümüzden destek alıyoruz. Ama inşaatımızın bir an önce bitirilmesi için tüm hayırseverlerimizden de destek bekliyoruz. Herkesin bu hayırlı işlere destek olmasını arzuluyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir