• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
En Zeki İnsan Kimdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rana Çeçen / Nisanur Dergisi - Aralık 2015 (49. Sayı)
 
Bismillahirrahmanirrahim.

Ameliyat için hazırlanan yaşlı kadının bir şeyler mırıldandığını gören hemşire sorar; “Korkuyorsunuz galiba.” Kadın “Hayır, onu da nerden çıkardınız?” der.

Hemşire; “Şey, dua ediyorsunuz, bir şeyler okuyorsunuz da…” deyince kadın “Bizler sadece korktuğumuz zamanlarda okumayız.” diye söyler.

Tarihin birçok devirlerinde olduğu gibi günümüzde de maalesef insanlar korktuklarında veya dara düştüklerinde Rablerini hatırlar ve O`na yalvarır duruma düştüler.

“İnsana bir darlık değince, yan yatarken, otururken veya ayakta iken bize yakarır durur. Ancak, biz onun darlığını kaldırınca, sanki başına gelen darlıktan ötürü bize hiç yakarmamış gibi olur. İşlerinde aşırı gidenlere, yapmış oldukları böylece süslü gözükür.” (Yunus / 12)

Modern dünya (!) ne çok şeyler çaldı insanın insanlığından. Hala da çalmaya devam ediyor. Kurulu robotlar haline geldi, eşrefi mahlûkat olarak yaratılan insanoğlu. Tüketme çılgınlığı içerisinde daha çok kazanma ve kazandıklarını daha çabuk harcayıp tekrar kazanma tutkusuyla asıl vazifesini unutmuş insanlık. İnsanın mayasında vardır aslında unutkanlık.

İnsan kelimesinin, Arapça ‘nisyan`dan türediğini söyler kimi âlimler. Rabbimizin verdiği her özellik gibi unutma da, doğru kullanılırsa insan için rahmet olur. Ancak ...
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir