• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Davutoğlu HDP`ye yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sırbistan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.. Davutoğlu yeni Anayasa çalışmaları kapsamında en doğru olan sistemin Başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

- Dün sayın Cumhurbaşkanı'yla bir araya geldiniz. Terörle ilgili konuştuğunuz biliniyor. Ayrıntı verebilir misiniz?

Olağan görüşmemizi bu hafta yapamayacaktık. Bir araya geldik. Terörle mücadele konusunu masaya yatırdık. Önemli görüşmeler yaptık.

- Yeni anasaya için nasıl bir yol izleyeceksiniz? HDP yönetimiyle görüşmeyeceksiniz.

Parti içinde anayasa çalışmaları yapan arkadaşlarımızla bir araya geldim. 2007 -2011 anayasa süreçlerinde yaşadıklarımızı dinledim. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu'na giderken aklımda bir yöntem var. Hiçbir ön yargım yok.

Geçmiş dönemde ikisinden de bir netice alamadık.  İçerik bağlamında önemli olan Anayasa'nın ruhudur. Özgürlükçü, insan odaklı, vatandaşın devleti tanımladığı bir Anayasa olacak.

Hiç kimsenin ön yargılı olmaması lazım. Zihnimde çok açık ve net bir tablo var. Bu tablo tartışılmaz değil. Doğru olan başkanlık sistemidir. Bunu tartışırken konjoktrel olarak bakılmaması lazım. Öyle bir anayasa yapalım ki, 50 sene sonra torunlarımıza iyi bir sistem bırakmak olsun.

Bir takım şartlar ortaya koymadan, meselelere bakabilirsek doğru olanı yapmış oluruz.

HDP'yle görüşmeme meselesine gelince: Tahkir açıklamalarından dolayı randevu iptal ettim. Bu randevuyu talep eden bu ülkenin Başbakanı. Benim hayatımda nezaketsizlik yapıldığım görülmemiştir. Şahsen mütevazilik yapabilirim ama oy aldığım milletim için mütevazilik yapmam.

Hem teröre destek verecekler hem Başbakan'a şart koşacaklar. Bizden hesap sormaya kalkacaklar. Siz Sur'u, Cizre'yi cehenneme çevirenlerden hesap sorun.

DTK denilen ne zemine oturduğu belli olmayan kongrede nasıl konuşmalar yapıldığı ortada. Hani toplumun parçası olup Türkiyelileşeceklerdi.

Mehmetçiğin kanını kimseyle tartışmam. Niyetleri sahih değil. Türkiye ateş içinde olacak. Beyefendi kaçak çaydan bahsedecek ben de o masada oturacağım öyle mi?

Gitsinler Kandil ile kaçak çay içsinler. Gece ürettiği esprilerle bizi istihza edecekler öyle mi? Siyaset nezaket meselesidir. Onlara hadlerini bildiririz.

HDP bir siyasi partisi midir? Yoksa terör örgütünün uzantısı mıdır? Ne zaman Türkiye'de bir hamle yapılmak istense bunlar ve bunların dışarıdaki akıl hocaları devreye girdi.
Benimle masaya oturacaklarsa ciddi bir siyasi parti olsunlar.

haber7

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir