• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Seyhan'da Suriyeli öğrenciler için Kur'an kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Adana’ya sığınan Suriyeli ailelerin çocukları için Seyhan’da Kur’an Kerim ve dini eğitim alabilecekleri kurslar açılmaya devam ediyor. Seyhan Müftülüğü bünyesinde Alidede Mahallesinde hizmet veren Hocazade Kur’an Kursu, Suriyeli öğrenciler için tahsis edilirken burada öğrencilere; Kur'an-ı Kerim, Arapça, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Akaid ve Türkçe dersleri verildiği bildirildi.

Suriyeli 100 öğrencinin eğitim aldığı Hocazade Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, buradaki Suriyeli öğrencilerin sorunlarını dinleyerek durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Kursta yürütülen faaliyetlerden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaymakam Bozacıoğlu, bu faaliyetlerin artırılarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kurs hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Hocazade Kur’an Kursu’nda Suriyeli 100 öğrencinin ders aldığını belirtti. Öğrencilere her gün öğle yemeği ikram edilip ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade eden Güller, ayrıca kurs bünyesinde bir de 04-06 yaş Kur’an Kursu sınıfı açacaklarının müjdesini verdi. Özellikle küçük çocukların oyun oynayarak öğrenmesinin önemli olduğunu ifade eden Güller, fiziki altyapı hazırlıklarının tamamlandıktan sonra 10-15 gün içerisinde 04-06 yaş kursu sınıfını açabileceklerini söyledi.

Öte yandan, Kaymakam Bocazıoğlu’nun talimatıyla Seyhan Toplum Sağlığı Merkezinden gelen bir ekip kursta eğitim gören öğrencileri sağlık taramasından geçirdi. Tedavi gereksinimi duyan öğrencilerin tedavisi için de gerekli işlemler başlatıldı. (Ayhan Kaya- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir