• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor. Marmara, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, batı kesimlerde yer yer güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin batısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı bulutlu, yer yer yoğun sisli 5/12

Ankara: Parçalı bulutlu, yer yer yoğun sisli -4/8

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 5/15

Adana: Parçalı ve az bulutlu 6/22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık -4/13

Batman: Az bulutlu ve açık -7/13

Van: Parçalı ve az bulutlu, yer yer pus ve sisli -8/5 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir