• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Aşırı yağış ve hortumlar sonucu 43 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK - ABD'nin güney eyaletlerinin ardından iç ve kuzey kesimlerinde hayatı felç eden kötü hava şartları nedeniyle ölenlerin sayısı da artmaya devam ediyor.

Acil Yardım Yönetimi Ajansı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, yoğun kar ve yağmurun neden olduğu sel ve hortum sonucunda bir hafta içinde ülke genelinde 43 kişi hayatını kaybetti.

Missouri'deki can kayıplarına sel ve su baskınları neden olurken, Alburquerque kenti polisine göre kötü hava koşulları yüzünden 180 civarında trafik kazası yaşandı. Teksas'ta 50 bin, New Mexico'da ise 10 bin abone elektriksiz kaldı.

Teksas, Oklahoma, Missouri ve New Mexico eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilmesine yol açan kötü hava şartları, binden fazla ev ve iş yerinde büyük hasara neden oldu. Teksas'ın kuzeyinde yaşanan büyük yıkım nedeniyle Vali Greg Abbott, eyaletin kuzeyindeki 4 ilçeyi "felaket bölgesi" ilan etti.

Doğuda rekor sıcaklık

ABD'nin güney ve iç kesimlerinde hava şartlarının hayatı adeta felç etmesine karşın, doğu eyaletlerinde ise rekor sıcaklıklar yaşanıyor.

Son 50 yılın en yüksek değerlerine ulaşan Washington'da hava sıcaklığı 23 derece ölçülürken, Florida'nın Orlando kentinde de 1921 yılından bu yana sıcaklık ilk defa 30 derece oldu. New York'ta da sıcaklık 22 dereceye kadar ulaştı.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir