• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
Bakanlıktan grip uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Nisan ayında yaptığı açıklamada, yurt genelinde 43 kişinin aynı virüs sebebiyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Bu mevsimde en sık görülen grip virüslerinin Influenza A(H1N1) ve A(H3N2) alt tipleri olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hastalananların ve hastaneye yatırılanların artması beklenmektedir” uyarısını yaptı.

Özellikle hastalık açısından dikkat edilmesi gereken risk grupları ve aşılanmanın önemine vurgu yapıldı. Risk grubundaki bireyler şunlar:

“65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altındakiler, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği olanlar, astım, kronik akciğer hastalığı olanlar, kalp-damar sistemi hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar, kan hastalığı olanlar, şeker hastalığı olanlar, nörolojik hastalığı olanlar, metabolik hastalığı olanlar, kronik karaciğer hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler.”

El yıkama ve kişisel hijyenin gripten korunmada önemini belirten bakanlık, “Hasta kişilerle temastan kaçınılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmamalıdır” diye ekledi.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir