• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Gaziantep`te Suriyeli gazeteci öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Hama kentinden gelerek Gaziantep`e yerleşen Suriyeli gazeteci aktivist Naji Jerf, sokakta yürüdüğü esnada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından susturucu takılmış silahla başından vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, merkez Şehitkamil ilçesi Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, Suriyeli gazeteci ve aktivist Naji Jerf, kaldırımda yürüdüğü sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Silahlı saldırıya uğrayan Naji Jerf, başından ve göğsünden aldığı kurşunlarla yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Suriyeli gazeteci, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Başında ve göğsünde kurşun izine rastlanan Suriyeli gazetecinin cesedi, incelenmek üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olaya karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatılırken, Naji Jerf`in cenazesinin yarın resmi işlemlerinin ardından defin edilmek üzere ailesine teslim edileceği bildirildi.

Öte yandan, Suriye'de Buğday isimli bir derginin baş editörü olan Jerf'in, IŞİD ve ESAD rejiminin saldırıları ve katliamları hakkında belgesel çektiği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir