• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Terör devleti cenazelerini teslim ettiği 6 Filistinli toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinlileri şehit ettikten sonra cesetlerini de gasp eden ve ailelerine teslim etmeyen işgal yönetiminin, işgal morglarında tutulan Filistinlilere ait elliden fazla cesetten yedisini bugün (27 Aralık Pazar) akşam teslim ettiği açıklandı.

Sivil İşler Komisyonu bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Batı Yaka ahalisinden şehit edilen ve cesetleri geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarından bu yana siyonist işgal yönetiminin morglarında tutulan Filistinli yedi şehidin cesedinin teslim alındığını ifade etti.

Açıklamada yedi Filistinlinin cesedinin teslim alınması işlemlerinin Terkumiya, Bitonya, Salim, Bitar ve Kefer Kasım kapıları üzerinden gerçekleştirildiği ifade edildi. Cesetleri teslim alınan şehitlerin kimlikleri ise şu şekilde verildi: Keferu'd-Dik'ten Muhammed Zehran, Beytlahim'den Me'mun El-Hatib, Beyti Ficar'dan Isam Sevabite, Cenin'den Samir Es-Sureysi, El-Halil'den Muhammed Eş-Şubeki ve Isa El-Harub, El-Bire'den Şadi El-Bataliye.

Siyonist işgal güçleri Kudüs İntifadası sürecinde şehit edilenlerin birçoğunun cesetlerine el koydu. Bunlardan bazılarını daha önce ailelerine gece gömmeleri şartıyla mezarlıklarda teslim edildi. Bugün Sivil İşler Komisyonu tarafından yedi cesedin teslim alınmasının ardından hâlâ elliye yakın cesedin yine işgal rejiminin morglarında tutulduğu tahmin ediliyor.

İnsan hakları kuruluşları tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda işgal rejiminin, ailelerine teslim etmediği cesetlerden bazılarının organ naklinde işe yarayabileceğini düşündüğü organlarını gasp ettiğine dikkat çekilmişti. İşgal yönetiminin bu şekilde Filistinlilerin cesetlerinden organ çalma işi yapması daha önce de dile getirilmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir