• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Depremzedeler Aralık Sonunda Konteynırlara Yerleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Vali Münir Karaloğlu, Van`da kesin hasar tespit çalışmalarında evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşların konteynırlara Aralık ayı sonunda yerleştirilmeye başlanacağını söyledi.

Vali Karaloğlu, beraberinde Yardımcısı, TOKİ ve AFAD yetkilileriyle birlikte şehir merkezinde kurulma çalışmaları devam eden konteynır kentinde incelemelerde bulundu. Konteynır kentlerinin 31 Aralık`a kadar hazır olmasını isteyen Vali Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden de eksikliklerin biran önce giderilmesini istedi. Karaloğlu, konteynır kentlerde yaptığı incelemelerin ardından hazırlıklarla ilgili açıklama yaptı.

Van Merkezde 18 Mahallede Kesin Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı
Van`da kesin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Karaloğlu, elde edilecek verilerin ardından evi yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşların Aralık ayı sonunda konteynırlara yerleştirilmeye başlanacağını söyledi. Hasar tespitine ilişkin listelerin Valilik sitesinde yayınlanarak, muhtarlıklarda askıya çıkarılacağını kaydeden Karaloğlu, vatandaşların 1 ay içinde itiraz etme hakkının olacağını ifade etti.

Vali Karaloğlu, daha sonra şunları söyledi: "Bizim `ağır hasarlı` dediğimiz binaya vatandaş `hayır benim binam ağır hasarlı değil orta hasarlı` diyebilir. Bizim `orta hasarlı dediğimiz binaya `hayır benim binam ağır hasarlı` diyerek itiraz edebilir. Kesin hasar tespiti için çeşitli kurumlardan gelen 400 mühendis arazide çalışma yapıyor. Şu ana kadar Van merkeze bağlı 93 köy, 29 mahallenin 18`inde kesin hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Van merkeze bağlı beldelerden Erçek`te 5 mahalleden 2`sinde kesin hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, Bostaniçi beldesinde ise 5 mahallenin kesin hasar tespit ve arazi çalışmaları devam ediyor. Diğer mahallelerin tamamında da en geç 10 gün içinde arazi çalışmalarını tamamlayarak askıya çıkaracağız. Kesin hasar tespitlerinde evi ağır hasarlı olan ve yıkılanları çadırlardan alarak konteynırlara yerleştireceğiz. Depremzede vatandaşlarımız kışı konteynırlarda geçirecek..

23 Ekimde meydana gelen depremde köyün camisi dahil 150 evin yıkıldığı veya kullanılamaz duruma geldiği Alaköy`ü de ziyaret eden Karaloğlu ve beraberindeki heyet, burada da incelemelerde bulundu. Yapılacak konutların tek tek mi yoksa toplu konut şeklinde mi olması gerektiği konusunda kendi aralarında görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen köylülere Karaloğlu, "Konutların yapımı esnasında elbette hak sahiplerinin görüşü alınacak ve eldeki imkanlar nispetinde herkesin razı olacağı bir çözüm bulunmaya çalışılacaktır" dedi.

Mahmut Aytekin - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30502.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30503.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30504.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir