• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Camiler bilinçli olarak hedef alınıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da faaliyette bulunan STK yöneticileri, PKK`nin camilere yönelik saldırılarının art niyet taşıdığına ve bu saldırıların yeni olmadığına işaret ederek, ‘PKK kuruluşundan bu yana kaç kilise yaktı?` diye sordu.

HDP/PKK`nin bölgede bilinçli olarak camileri hedef aldığını belirten Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Van Şube Başkanı Molla Ali Arslan ile İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) Van Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Garip Cesur, bölgede yaşananları İlke Haber Ajansı`na değerlendirdi.

PKK`nin kuruluşundan bu yana kiliselere saldırı düzenlediği yönünde bir haberle karşılanmadıklarını ifade eden Molla Ali Arslan, “Ya da kaç kiliseyi mevziye çevirdi? Hiçbir tane… Hiç böyle bir şey duymuyoruz. Ancak camiler yakıldı. İmamlar şehid edildi.” ifadelerini kullandı.

Çözüm adı altında yürütülen süreçte perde arkasında farklı şeylerin döndüğünü ve bunların bugün ortaya çıkmaya başladığını anlatan Arslan, “Bu halkın kurdu PKK/HDP`dir. Başkalarının maşalarıdır. Bu bölgenin asıl insanlarıyla oturun. Onlar size hakkı söylerler` dedik ancak bir türlü hükümeti ikna edemedik. Temsilci olarak PKK/HDP seçildi çözüm süreci bahanesiyle Müslümanların öldürülmesine göz yumuldu. Evler yakıldı. Camiler yakıldı. Cumalar tatil edildi. Ezanlar susturuldu. Tüm bu yaşananlara rağmen çözüm süreci dediler. Ancak adamlar çözümü değil. Silah yığınaklarını şehirlere indirdiler. Şehirler ilçeler birer silah yuvasına çevrildi. Bölgeyi bir ateş topuna çevirdiler.” diye konuştu.

ODTÜ`de yaşananlara neden sesiz kalınıyor?

ODTÜ`de Müslüman öğrencilere yapılan saldırılara da değinen Molla Ali Arslan, Müslüman bir ülkenin üniversitelerinde Müslüman gençlerin saldırılara maruz kaldığını ifade ederek, “Namaz kılan gençleri vurdular. Mademki bu ülkenin yüzde 99`nun Müslüman olduğu söyleniyor o zaman soruyorum; şayet Müslüman gençler gidip kilisede ayin yapan 3-5 kişiyi dövselerdi, olayın üzerine gidilmez, bu insanlar cezalandırılmaz mıydı? Ama birkaç tane Müslüman genç ODTÜ`de namaz kılıyor. Çıkarken onlarca kişi onlara saldırıyor. Hiç kimseden ses seda çıkmıyor.” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

İslami değerlere yapılan saldırılar yeni değil

Cami ve İslami değerlere yapılan saldırıların yeni olmadığını belirten İnsan Medeniyet Hareketi (İMH) Van yönetim kurulu Başkan yardımcısı M. Garip Cesur ise, “Camilerimize ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hakaret ve saldırılar yeni bir hadise değil. 6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda Van yerelinde de cami ve mabetlerimize saldırılar yapıldı. Özellikle Kobani olaylarından sonra bölgede haraç toplamalar. Bölge halkının maruz kaldığı baskı tehditler ve adam kaçırmalarla halkımız ciddi bir tehdit ve baskıyla karşı karşıyadır. Bu sürecin atlatılmasına dönük hükümet tarafından da ciddi bir adım atılmadı.” dedi.

“Bölge halkı bir muhasara hayatı yaşıyor”

Bölgede devam eden operasyon ve çatışmaların halkı mağdur ettiğini vurgulayan M. Garip Cesur, “Bu operasyonlar yapılırken bölge halkı ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Özellikle son zamanlarda Diyarbakır, Mardin, Şırnak başta olmak üzere bölge halkı adeta bir muhasara hayatı yaşıyor. Bu süreçle beraber tabi ki dini değerlerimize camilerimize de çeşitli saldırılar yapılıyor. Müslümanların kendi değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Bu saldırıların arka planına baktığımızda özellikle Marksist-seküler laik zihniyetin, değiştirmek istediği İslami motifleri Kürt halkı üzerinde baskı kurarak yok etmeye çalıştığını görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede kazılan çukurların ve kurulan barikatların Kürt halkına büyük zararlar verdiğini de sözlerine ekleyen Cesur, “Bu arada çözüm sürecini tekrar doğru muhataplarla devreye alınması gerekiyor. Özellikle PKK`nin silahsızlanması silahı bırakarak yurt dışına çekilmesi atılması gereken en önemli adımlardan biridir. Silahsızlanarak bir sürecin başlatılması önemlidir. Bunun özellikle gündeme alınması gerekir.” ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir