• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Batman`da Yağmur Altında Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Hizmet-Der Batman`ın Beşiri ilçesinde kutlu doğum haftası münasebeti ile yağan yağmura rağmen coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Beşiri`de yapılacak kutlu doğum etkinliği bugün saat: 13.30`da eski futbol sahasında gerçekleştirildi.

Programa konuşmacı olarak Peygamber Sevdalıları Platformu dönem Sözcüsü M.Ali Ortaç ve Bilge Der Genel Sekreteri M.Ali Altun katıldı. Düzenlenen etkinlik Kur`an Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan mola Ahmet İpdaş, Peygamber Efendimizin 1440. Doğum Yıl dönümünü kutladıklarını belirterek her sene peygambere olan özlemlerinin daha da arttığını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından İsmail Tufan tarafından okunan mevlit sırasında duygulu anlar yaşandı. Daha sonra Bilge Der Genel Sekreteri M. Ali Altun yaptığı Türkçe konuşmasında, peygamber efendimize salat ve selam getirerek yağmura rağmen bu coşkulu ortamdan dolayı Allah hamd etti. Peygamber efendimize olan özlemini dile getirerek, "Müjdeler olsun ey gözlerin nuru, ey kalplerin sevgilisi ey gönüllerin tabibi Sevginle dopdoluyuz. Sevdan volkan gibi içimizi yakmakta. Çocuklarımız isminle büyüyorlar. İşte kardeşlerin işte hasretini çektiğin kardeşlerin seni gözyaşlarıyla selamlıyorlar. En sevdiklerini sana kurban etmek için yollara düştüler Bizlerde sana kavuşacağımız günü dört gözle beklemekteyiz. Hatta, "Beklemek ateş gibidir" Kaidesince artık beklemeye de tahammülümüz kalmadı Ya Rasulullah." dedi

Konuşmasını Kürtçe yapan Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü M. Ali Ortaç ise peygamberimize peygamberlik geldikten sonra kadınların daha bir hürmet ve değer kazandığını söyledi. Allah ve resulünün hatırının her şeyin üstünde tutulması gerektiğini söyleyen Ortaç, "Allahın ve resulünün hatırını tutmak istiyorsanız tesettür ve örtünüze dikkat edin çünkü sizin başörtünüz İslamın sancığıdır" dedi.

Yapılan konuşmalar sonrasında Grup Vuslat ilahi dinletisinde bulundu. Daha sonra çocuk ilahi gurupları okudukları birbirinden güzel şiir ve ilahiler ile katılımcıları coşturdu. Program esnasında mevlüd münasebetiyle katılımcılara ikramda bulunuldu. İkramdan sonra Şehmus Nasıroğlu kapanış duasını yaptı.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20718.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20716.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20715.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20717.jpg

M. Sait Çelik - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir