• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
Ağrı`da bir gecede 10 iş yeri soyuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ağrı'da saat 02.00-03.00 saatleri arasında 10 işyeri soyularak esnaf binlerce TL'lik zarara uğratıldı.

Eski Van Caddesinde 7, Sanayi sitesinde 3 işyerine giren hırsızlar, işyerlerinde binlerce TL zarar meydana getirdiler.

Aynı gecede bu kadar işyerinin soyulmasını garip karşılayan esnaflar, hırsızların  Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından fark edilmemiş olmasına tepki gösterdiler.

İşyerinin otomotik kepenki sökülerek işyerine girilen Erol Dursun, meydana gelen zararın maddi olarak kendisini sıkıntıya sokacağını ifade etti.

Dursun, "Gördüğünüz gibi dün gece benim dükkanla beraber 7 dükkan soyulmuş. Her hangi bir ekibin burada geçmemesi, olayı anlattığımız sırada bizi kimsenin dinlememesi esnaf olarak bizi üzüyor. Bizim ne yapmamız gerekiyor, benim  bu masrafımı, hasarımı kim ödeyecek? Biz esnaf olarak iş yapamıyoruz. Şu anda benim bu kepenkimin maliyeti 3 bin T`dir. Tabi içerde şimdi ne götürülmüş bilmiyorum içeri girilmiş ama şu anda olay yeri incelemeyi bekliyoruz.

İşyeri soyulan diğer bir esnaf Erdal Adıyaman ise, "30 yıldır bu caddedeyiz. İlk defa başımıza böyle bir şey geldi. Aynı anda altı tane soygun olmuş. Nasıl desek bu devletin bir aksaması olsa gerek. Yani 7 tane dükkanın aynı anda soyulması biraz mantık dışı. Az ilerde mobese kamerası var ona güvenerek alarm sistemi takmadık." şeklinde konuştu.

Faruk Akkan, adlı esnaf ise güvenlik zafiyeti olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"İkinci defadır işyerime giriliyor ama ne garipti ki, bir gecede 7 dükkana giriliyor. Bu caddede bunun sorumlularının yakalanmasını istiyoruz. Yakalanıyor da, savcı bey bu konuda biraz daha titiz davranması gerekiyor. Hırsızlar  yakalanıp tekrar bırakılıyor. Hırsızlar bir daha cesaret ediyor. Bu yüzden bu sorumluların yakalanmasını istiyoruz. Bir de buranın güvenliğinin arttırılmasını istiyoruz. Ben bunu beyefendilere söylediğim zaman ‘Saat ikide üçte gelemiyoruz` diyorlar güvenlik nedeniyle. Neyin güvenliği varmış, bizim güvenliğimiz sağlanmıyor kardeşim. Onlar güvenlik mensubudur biz değiliz ki. Dükkanımı açmaya geldiğimde haberdar oldum. O kadar rahat davranıyorlar ki bir sürü kapı pencere kırmışlar tekrar kapıları kilitlemişler." (Ömer Adıgüzel - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir