• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Şırnak Kültür ve Turizm Müdürlüğü tahliye ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün bir grup PKK'lı tarafından iki defa saldırıya uğrayan Şırnak İl Halk Kütüphanesinde tahliye işlemlerine başlandı. 

Teröristler tarafından dün akşam saatlerinde de saldırıya uğrayan kütüphanede sinema ve tiyatro salonu ile kütüphane bölümü kullanılamaz hale geldi. Zarar görmeyen malzemeler ise geçici olarak kurum personeli tarafından Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne taşındı. Kütüphanenin geçici olarak burada hizmet vereceği belirildi. 

“Artık bir kütüphanemiz yok “

İsmini vermek istemeyen ve gönüllü olarak İl  Halk Kütüphanesinin tahliye işlemlerine yardım eden 20 yaşındaki bir öğrenci, “Evimizde çalışma ortamı olmaması nedeniyle Kütüphaneye geliyordum. Saldırı sırasında tam içeri girecekken dışarıdan maskeli kişilerin Molotof attığını gördük. Ortalık bir anda aydınlık oldu. Ben hemen dışarı koştum ve birkaç arkadaşım da peşimden geldi. Yaklaşık 30 kişi içerde kaldı. 2 öğrenci arkadaşımız içeride yandı. Artık kütüphanemiz kalmadı. Olan biz öğrencilere oldu “ dedi.

Çevrede yanan binayı seyreden 60 yaşındaki Ahmet isimli vatandaş ta “ Bu yakmanın kime faydası var? Onlar okumamış cahil kalmışlar, istiyorlar ki bizim çocuklarımız da onlar gibi cahil kalsın. Yazık günahtır. Camiler, okullar, eğitim yerleri savaşta bile yakılmıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Şırnak'ta, kültür merkezi ve halk kütüphanesinin bulunduğu binaya PKK`lılar tarafından dün sabah 08.40 saatlerinde ve akşam 18.00 sıralarında olmak üzere iki kez saldırı düzenlendi. Alevler, polis ekipleri tarafından TOMA aracından  su sıkılarak kontrol altına alınmış ve 2'si ağır olmak üzere 13 kişi yaralanmıştı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir