• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
HÜDA PAR Bitlis Teşkilatından Diyanet Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül başkanlığında bir heyet Diyanet Sen Bitlis şubesini ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini Diyanet Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette bölgede yaşanan olaylar ve eğitim müfredatında hala giderilmeyen eksikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR`ın eğitim ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren İl Başkanı Celal Gül, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren ve kutuplaştıran bir eğitim sistemini tasvip etmediklerinin altını çizdi.

Geleceklerini emanet edecekleri gençlerin faydalı bir eğitimden geçirilmesini arzuladıklarını ve böyle bir beklentilerinin olduğunu belirten Gül, bunun için mevcut Milli Eğitim Müfredatının değişmesi gerektiğinin vurguladı.

Gül konuşmasına şöyle devam etti:

“Parti olarak Milli Eğitim Müfredatını inceleyerek eksiklerini tespit ettikten sonra, çözüm önerileriyle yeni bir müfredat hazırlayıp rapor haline getirdik. Okulların ders kitaplarında toplumun tasvip etmediği, toplumu kutuplaştıran, darbe anayasası ürünü olan dayatmalar var. Geçmişte her gün çocuklara zorla okutulan, ‘andımız` olarak tabir edilen ve tamamen darbe anayasası ürünü olan metnin halen ders kitaplarında yer alıyor olması anlaşılır bir durum değildir.”

Karma  eğitim başta olmak üzere  eğitim sisteminde gözden geçirilmesi gereken birçok hususun olduğunu belirten Gül, eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıların tespiti ve çözüm önerilerine yönelik HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığınca hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu çalışmasına dikkat çekerek, bu husustaki önerilerinin hayata geçirilmesi halinde toplumda sağlıklı ve kaliteli bir eğitim ortamının oluşmasının mümkün olacağını söyledi.

Diyanet Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak da,    ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, HÜDA PAR tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu`nu yönetim olarak inceleyeceklerini ve kendilerinin de aynı sıkıntıları   dert edindiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından HÜDA PAR heyeti, Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu kitapçığını Durak`a takdim ettikten sonra sendika binasından ayrıldı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir