• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Adanalılar yağmur duasına çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Ceyhan ilçesine bağlı Kurtpınar Beldesi Karatepe Mahallesi`nde yağmur duasına çıkıldı. Yılın kurak geçmemesi ve ekinlerinin kurumaması için her yıl yağmur ve bereket duasına çıkan Kurtpınar beldesi sakinleri bu yılda aynı geleneği sürdürdü. Etkinliğe, belde haklının yanı sıra Ceyhan Müftülüğü din görevlileri ve çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Kurtpınar Mahallesi Merkez Camii İmamı Halil Koruyucu tarafından İstiska namazı kılınıp yağmur duası edildi. Ayrıca kurbanlar kesilerek vatandaşlara yemek ikramı da yapıldı.

Programla ilgili kısa bir açıklama yapan imam Koruyucu, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri yağmur duası ile insanların bir arada Allah`a yakarmasını arzuladıklarını ifade etti. İstiska namazı sırasında ters giydiği cübbesi ile dikkat çeken Koruyucu, ters giydiği cübbenin hikmetini ise şöyle açıkladı: "Peygamber efendimizin yağmur duasına çıktığı gibi bizde cübbeyi ters giyerek, Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla hüzünlü bir vaziyette yağmur duasına çıkıyoruz" diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir