• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Fırat Üniversitesi`nden ODTÜ`deki mescid saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orda Doğu Teknik Üniversitesi`nde (ODTÜ) solcu grupların namaz kılan öğrencilere saldırmalarına Türkiye`nin birçok ilindeki üniversitelerden tepkiler gelmeye devam ediyor.  Elazığ Fırat Üniversitesi İslami Gençlik Platformu öğrencileri yaptıkları yürüyüşle ODTÜ`deki saldırıyı kınadı.

Düzenlenen yürüyüşte sık sık “ODTÜ Mescit Topluluğuna Selam Olsun”, “Mescid-i Haram`a Selam Olsun”, “Mescid-i Aksa`ya Selam Olsun”,  “Yeryüzü Mustazaflarına Selam Olsun” sloganları atıldı.

Yürüyüş sonrası platform adına bir basın açıklaması yapan Fatih Bakır, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Süleyman Demirel Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi`nde konuşlanan ve adeta kendilerini bulundukları üniversitenin sahibi gören kerameti kendinden menkul, yaşadığı toprakların ruhundan bihaber çeteler bugünlerde namaz kılan, muhacir kardeşlerinin dertleriyle dertlenen, yardım stantları kuran öğrencilere saldırmış ve bazı kardeşlerimizi darp etmişlerdir.” dedi.

Bakır, okuduğu açıklamaya şöyle devam etti: “Üniversiteler üzerinden provokasyon başlatmak isteyenleri Müslüman gençler, ferasetleri ve Allah rızası için gösterdikleri gayret ile hüsrana uğratacaktır. Stantlardaki, sergilerdeki ve mescitlerdeki kardeşlerimize saldıranların tek amacı karşılık vermemiz ve onların aşağılık konumuna düşmemizdir. Ama bilmez ve anlamazlar ki Müslümanlar feraset ve basiret sahibidir.”

Müslüman öğrencilerin tüm üniversitelerde faaliyetlerine devam edeceğini vurgulayan Bakır, “Namaz kılan, stant açan gençlere saldıranlara sesleniyoruz; inançsız olabilirsiniz anlarız, duyarsız olabilirsiniz anlarız, başka dünyalara ait olabilirsiniz anlarız ama hatırlatmak isteriz ki; bu memlekette namaza ve ezana el uzatanlara gâvur denir. Bu memlekette bu memleketin evlatlarına hiç kimse gâvurluk yapamaz. Müslüman gençler tüm üniversitelerde namaz kılmaya, stant açmaya, mescid talebinde bulunmaya ve İslam`ın güzelliklerine insanları davet etmeye devam edeceklerdir. Saldırgan çeteler unutmasınlar ki bu saldırılarla bizleri inanç değerlerimizden bir adım bile geriye attıramazlar. Fırat Üniversitesi öğrencileri olarak özelde Ankara`daki, Isparta`daki, Muş`taki ve Eskişehir`deki tüm kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyor; seccadelerimize, stantlarımıza kirli ellerini uzatanları tövbeye davet ediyoruz.” şekline konuştu.

Basın açıklaması üniversite camisinden üniversite evine kadar yapılan yürüyüşün ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Sinan Bilici-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir