• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Fransa`da Müslümanlara çirkin saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Korsika polisi, itfaiye ve güvenlik görevlilerine perşembe günü düzenlenen saldırıyı protesto eden bir grubun Ajaccio kentinde bir mescide girerek Kur'an-ı Kerim yakmaya çalıştığını duyurdu. Fransız basınında yer alan haberlerde saldırganların mescidi yağmaladığı belirtildi.

Bir grup eylemcinin de itfaiye görevlilerine destek olmak için bir araya gelerek, "Araplar dışarı", "Burası bizim evimiz" şeklinde sloganlar atarak yürüyüş yaptığı bildirildi.

Mescide yönelik saldırıyı Twitter'da yayımladığı bir mesajla kınayan Başbakan Manuel Valls, "İtfaiyecilere yönelik saldırı sonrası Müslümanların kutsal ibadet yeri olan bir mescide yapılan saygısızlık kabul edilemez. Cumhuriyet yasalarına saygılı olalım" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise saldırılarla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ve faillerin bulunması için güvenlik güçlerinin harekete geçtiğini açıkladı.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise BFM TV kanalına yaptığı açıklamada, "Müslümanlar bazı teröristlerin yaptığı eylemlerden sorumlu değildir. Bir günah keçisi bulmak için çabalamanın anlamı yok" diye konuştu. Zekri, 2. Dünya Savaşı'nda Müslümanların da Korsika'yı savunduğunu hatırlatarak, "Geçmişte yaşanan şeyler var. Özellikle de Noel zamanında kimse birbiriyle çatışmamalı" ifadelerini kullandı.

Perşembe akşamı Ajaccio kentinde sahte ihbar sonrası olay yerine giden 2 itfaiye görevlisi ve bir polis yaralanmıştı.

Paris'te 13 Kasım'da yaşanan saldırılar sonrası ülke çapında Müslümanlara yönelik saldırılarda artış yaşanıyor. Fransa İslamofobi Ulusal Gözlemevi, saldırı sonrası 29 şiddet eylemi yaşandığını duyurmuştu. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir