• DOLAR 32.59
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2418.51
  • ...
Tarsus'ta Cami ve Gençlik Buluşmaları'na yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her Cumartesi Abdullah Efendi Camiinde sabah namazından sonra sohbet ve çay-simit ikramı yapılarak camilerin fonksiyonlarının artırılması hedefleniyor. ‘Cami ve Gençlik’ temasıyla düzenlenen buluşmalar yoğun ilgi görüyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Buharalı Abdullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Erpolat, “Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 Yılında "Cami ve Gençlik" teması ile Camilerde Gençlik Buluşmalarını başlatmıştır. Biz de Buharalı Abdullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu bu çağrıya uyarak, İlçe Müftülüğümüzün önderliğinde Gençlik Komisyonu kurduk ve bu çağrıya cevap verdik. Derneğimiz, Gençlik Komisyonumuz ve Tarsus İlçe Vaizlerimiz, Buharalı Abdullah Efendi Camii İmam Hatibimiz Dinçer Yılmaz ve Müezzin imiz Cafer Gök Hoca Efendilerimiz ile birlikte bu Cumartesi ve her Cumartesi günleri ‘Sabah Namazında 7'den 77'ye Cami ve Gençlik Buluşması’ adı altında cami cemaatimizle buluşuyoruz.” dedi.

“Camiler; ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim mekanıdır”

Altı haftadan bu yana her Cumartesi sabah namazında buluştuklarını ifade eden Erpolat, “Bu hafta altıncısını düzenleyeceğimiz buluşmamızda 7'den 77'ye tüm Müslümanları Cumartesi günü Sabah namazında Buharalı Abdullah Efendi Camisine çocuklarımız ve torunlarımız ile birlikte bekliyoruz. Camiler; ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, birlik ve dirlik, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Bu itibarla dinimiz; camilere büyük önem vermiştir. Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler. Bu sebeple camilerle aramızdaki bağları sıcak tutalım, çocuklarımızı ve torunlarımızı da camilere alıştıralım.” ifadelerini kullandı.

Camilerin daha işlevsel hale getirilmesi için bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirten Erpolat,  Müminlerden uzak kalan camilerin, matem havasına büründüklerini ve onların mahzun bırakılmaması gerektiği söyledi. Erpolat, bu yüzden her Cumartesi günü sabah namazında tüm büyükleri ve çocukları beklediklerini belirtti. (A. Kurt-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir