• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2488.387
  • ...
‘Müslümanların yılbaşı kutlaması bir gaflettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan yeni yıl dolayısıyla yapılan yılbaşı hazırlıkları ve piyangoya olan rağbet dindar çevreleri ve bilhassa eğitimcileri endişeye sevk ediyor.

Büyük günahların işlendiği ve ahlaksızlığın yaygınlaştığı yılbaşı gecelerinde kutlama yapan Müslümanların gaflet içinde olduğunu belirten Eğitimci Selahattin Yeniay;  yılbaşı, piyango ve şans oyunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yılbaşının Müslümanlar için miladi yeni yılın ilk günü olmasından başka bir şey ifade etmemesi gerektiğini belirten Yeniay, “Müslüman milletimize gerek sistemin, gerekse kötü amaçlıların harama teşvik edici faaliyetlerinin çok olması bir mahalle baskısı oluşturmuş ve bu şekil kutlamaların meşru bir hal almasını sağlamıştır.” dedi.

Hristiyanların yılbaşında Hz İsa`nın doğumu gerekçesiyle kutlama yaptıklarını dile getiren Yeniay, “Noel adı altında içki, kumar ve gayri ahlaki eğlenceler yapılırsa bu Hz İsa`ya saygısızlık ve iftira olur. Haram olan şeylerin yapıldığı bu tür etkinliklerin İslam`la alakası yoktur. Hatta böylesi kutlamaların ne Hz İsa`ya indirilen İncil`de, ne de Hz Musa`ya indirilen Tevrat`ta yeri yoktur. Kur`an-ı Kerim ise bu haramları işleyenlerin büyük bir azaba müstahak olacaklarının haberini vermektedir. Ama maalesef bir kısım Müslümanlar da bu âdeti özümsemiş bir şekilde eğlence gecesi olarak kutlamaktadırlar. Bu gafletten başka bir şey değildir.” diye konuştu.

“Bu geceyi ibadet ve muhasebeyle geçirmeliyiz”
Geçen her yılın kendilerini ölüme daha çok yaklaştırdığını vurgulayan Yeniay, insanların nasıl bir yıl geçirdiklerini muhasebe etmesi ve yeni yıla daha takvalı olmak için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. Yeniay, “Acaba geçen yılları nasıl geçirdik, Allah`a isyankâr ve günahkâr olarak mı, Yoksa kulluğumuza yakışır bir şekilde Allah`ın razı olacağı davranışlar sergileyerek mi geçirdik? Eğer birinci şıka göre davranmışsak, hemen tövbe etmeli ve bu geceyi elimizden geldiğince ibadet ve istiğfar ile geçirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“Yılbaşı gecesinde büyük günahlar işleniyor”
Günahlara meyilli kişilerin kitle psikolojisinin etkisiyle büyük günahları işlemeye itildiğini sözlerine ekleyen Yeniay, “Yılbaşı kutlamalarında gördüğümüz kadarıyla Allah-ü Teâlâ`nın büyük günahlar olarak adlandırdığı, içki, zina, kumar gibi günahların işlenmesinin yanı sıra, kadın-erkeklerin iç içe oldukları ortamlarda eğlence adıyla yapılan kutlamalarda taciz gibi birçok çirkeflik yapılmaktadır. Müslüman bir ülkede bu manzaraların yaşanması ciddi anlamda bir ahlaki yozlaşmanın yaşanmasına zemin hazırlamaktadır. Bu ortamlara giren insanlar bile bile büyük günahlar işlemekte ve Allah`a isyandan geri durmamaktadırlar.” dedi.

Konuşmasına piyango ve şans oyunları hakkında uyarı ve tavsiyelerde bulunarak devam eden Yeniay, piyango ve şans oyunlarının toplum üzerindeki tehlikelerinden bahsetti.

“Piyango ve benzeri şans oyunları haksız kazanç olduğu için haramdır”
Devlet eliyle piyango adı altında resmi kumar oynatıldığını ve başına ‘milli` kelimesi eklenilerek meşru bir hal almasına sebep olunduğunu dile getiren Yeniay, “Piyango milli değil, çünkü milletin geleneklerinde böyle bir şey yoktur. Dini değil çünkü ailelileri felakete sürükleyen ve Yüce Allah`ın buyurduğu gibi ‘şeytan işi bir pislik` ve kumarın bir çeşidi olan piyango ve benzeri şans oyunları haksız kazanç olduğu için haramdır. Haksız kazanç sağlama ve kısa yoldan zengin olma hayalleriyle toplum kötü zihniyetlilerce bilinçli bir şekilde harama sevk edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

(Süleyman Tunç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir