• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
HDP`li Eş Başkanlar Kilisede Noel ayinine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Merkez Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Ortodoks ve Katolik Kiliseleri tarafından düzenlenen Noel ayinlerine katıldı.

Doğu`da camilerin yakılıp tahrip edilmesine ses çıkarmayan, her yıl Müslümanların Ramazan ve Kurban bayramlarını çeşitli bahanelerle `Kara Bayram` ilan ederek kutlanması engelleyen HDP`nin, Mersin Akdeniz Belediye Eş Başkanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel kutlamaları için Ortodoks ve Katolik Kiliselerinde düzenlenen ayinlere adeta koşarak gittiler.

Mersin Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ve Kilisenin ruhani lideri Coşkun Teymur`un yönettiği Ortodoks Cemaati Noel ayinine, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yüksel Mutlu  katıldı.

Aynı gün saat 21:30`da Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde düzenlenen Noel ayinine ise yine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ile beraber M. Fazıl Türk ve Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş katıldı. 

Kilise cemaatinin mumlar yaktığı Noel ayinini Kilise Ruhani Reisi Roberto Ferrari ile rahipler yönetti.  

Müslüman Kürt halkının oylarıyla seçilen fakat özellikle Güneydoğu`da  camilerin yakılıp tahrip edilmesine hiçbir tepki göstermeyen, her yıl İslam aleminin kutsal bayramları olan Ramazan ve Kurban Bayramlarını çeşitli bahanelerle “Kara Bayram” ilan ederek bu güzel günleri  Müslüman Kürtlere adeta zehir eden HDP`nin Akdeniz Eş Başkanlarının her Kiliselerde düzenlenen ayin ve etkinliklere adeta koşarak tam takım katılmaları kamuoyunda manidar bulundu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir