• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
"Haram paradansa helal parayı tercih ederiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşında oynatılan Milli Piyango illetinden elde edilen paranın hiçbir faydası olmadığına dikkat çeken Ağrılı seyyar satıcılar, hava sıcaklığının eksi 25'lere inmesine rağmen kazançlarını helal yoldan yapmak için mücadele ettiklerini vurgulayarak, insanların haram paranın peşini bırakması tavsiyesinde bulundular.

Milli Piyango gibi durumlar üzerinden toplumun yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken seyyar satıcılar, bu durumların bertaraf edilmesi gerektiğini söylediler.

"Eksi 25'i görüyoruz ama dışarıda helal kazancın peşindeyiz" diyen Hakan Kaya, seyyar satıcılık yaparak geçimini yapmaya çalışanlardan.

"Allah ve Resulü bu elleri sever"

Hakan Kaya, "Seyyar satıcılık ile elimizden geldiğince rızkımızı kazanmaya çalışıyoruz. Yalnız bakıyoruz ki toplumumuzda insanlar genelde Mili Piyangoya, parası helal olmayan kazançlara yöneliyorlar. İnsanlar harama yönelmemeli, helal olmayan kazançlara yani Milli Piyango gibi kumar gelirlerine meyletmemeliler. Çünkü biz Müslümanız ve  bunları bertaraf etmeliyiz. Bir gün Muaz Bin Cebel, elleri nasırlı bir şekilde Peygamber Efendimizin yanına geldiğinde  nasırlı ellerini saklıyor. Hz. Peygamber "Ey Muaz neden ellerini saklıyorsun" diyince Hz. Muaz'da "Ey Allah'ın Resulü, ellerim nasırlıdır. Senin görmeni istemiyorum." cevabını veriyor. Hz. Peygamber'de, Hz. Muaz'ın ellerini öperek "Allah ve Resulü bu elleri sever" diyor. Toplum olarak helal kazanca yönelmemiz gerekiyor Bizim için önemli olan, helal kazanca kanaat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden insanların haram kazançtan uzaklaşması, ne kadar geliri olursa da olsun helal olmayınca, kanaat olmayınca inancımız ve hayatımızda bir kıymeti olmayacak. Bir lokma dahi olsa kazancın helal olması lazım. Bu noktada Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuya ciddi manada el atması gerekiyor. Eksi 20-25'leri görüyoruz ama yinede helal kazancın peşini bırakmıyoruz." dedi.

"Halimize şükredip harama meyletmiyoruz"

Fırat Yaşar adlı seyyar satıcıda Milli Piyangodan elde edilen kazancın haram olduğuna dikkat çekti.

Soğuktan yanakları al al olmasına aldırış etmeyen Fırat Yaşar, "Milli piyango dinimizce haramdır. Birkaç kuruş için eksi 20'leri bulan soğukta helal kazanç peşindeyiz, rızkımızı kazanmaya çalışıyoruz. Milli Piyango bileti alanlar ise emek sarf etmeden 55 milyon TL'yi kazanmak istiyor. Gün oluyor iş yapamıyoruz, gün oluyor ürünlerimiz soğuktan yanıyor. Ama yine de halimize şükredip haram paranın peşinde gitmiyoruz. Alın teri dökmeden para kazananlar ile biz bir olabilir miyiz?  Bu kazanılan para da haramdır zaten. Şunu diyorum ki Milli Piyango ile zengin olmaktansa eksi 25'te emek sarf ederek geçimimi yapmayı tercih ederim." şeklinde konuştu.

"Bir lokma bile olsa helal olmasına dikkat ediyoruz"

Muhlis Aslan adlı seyyar satıcı ise, "Buharda pişirdiğimiz mısırı bardaklara bırakıp satıyoruz. Bununla kazancımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Evimize helalinden bir ermek götürüyoruz. Hava sıcaklığı nereden bakarsanız yine eksi 10 derecenin altındadır. Akşam saatlerinde bu eksi 25 derecelere kadar ulaşıyor. Ama çoluk çocuğumuzun kazancını yapmaya çalışıyoruz. Bir lokma bile olsa helal olmasına dikkat ediyoruz. Bu zorluklarda kazandığımız paraya rağmen bazı insanlar Milli Piyango ile haram kazanç elde ediyorlar. Milli Piyango oynamak dinimizce yasaklanmış ve gelen para da haramdır. Allah herkese helal kazanç nasip etsin." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir