• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Minaresi içeride kalan cami ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan Hayırseverler Camii, 8 ay önce yer darlığı nedeniyle yıkılarak yerine 3 katlı, 750 kişi kapasiteli yeni cami yapıldı.   Genişletilince ‘minaresi içinde kalan cami’ unvanına sahip Hayırseverler Camii,   bu gün dualarla ibadete açılarak ilk namaz kılındı.

Caminin zemin katı bayanların namaz kılma yeri olarak düzenlenirken, birinci katta cemaat mahalli bulunuyor. Sermahfil bölümünde de gene cemaatinin namaz kılabileceği bir yer   yapıldı. Yaklaşık 750 kişinin ibadet alabileceği kapasitede yapılan üç katlı caminin inşaat giderleri, hayırseverler tarafından karşılandı. Caminin açılışı Cuma gününe denk getirilerek dualarla mahalle sakinlerinin ilk namazını kılmaları sağlandı.

Caminin açılışına ilçe müftüsü Masum Taşçı, ilçe Vaizi Ferhat Akkoyun ve mahalle sakinleri katıldı. 

Camide ilk namaz kılmanın mutluluğunu yaşayan Caminin İmamı ile Cemaati duygularını İlke Haber Ajansıyla (İLKHA) paylaştılar.

Açılış cami imamı Seyfettin Arinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. daha Kürtçe ve Arapça mevlit okumasıyla devam etti. Caminin açılış duasını ise ilçe Vaizi Ferhat Akkoyun, yaptı.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan ilçe vaizi İlçe, şunları söyledi.

Vaiz  Akkoyun konuşmasında, “Allah-u Teâlâ bu caminin yapılmasında katkısı olan herkesin hayrını kabul etsin. Müjde size, inşallah Allah (cc) cennette size bir ev yapmıştır. Peygamber (sav) Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı iş kendi evinden önce cami inşa etmek olmuştur.  Hepimiz diyoruz ki ya Resulullah canımız sana feda olsun. Hepimiz Resulullah’ın (sav) sevgisini istiyoruz. Onun sevgisinin alametleri ona tabi olmaktır. Kim Allah yolunda olursa, hem Allah hem de Resulullah (sav) ondan razı olacaktır.” dedi.  

Bölgedeki yakılan Camilere de atıfta bulunan Akkoyun, “Kim bu ay içerisinde Allah’ın evi yakıldığı için ağlamıştır. Elimizden bir şey gelmese ağlayıp Allaha yalvarmalıyız. İslam alemi perişan oldu. Allah yolunda ne yapıyoruz. Sabah akşam 24 saat günahların içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Yılbaşında alınan milli piyango biletlerinden de söz eden Akkoyun, “Müslümanlar gidip milli piyango biletleri alıyor. Adamın birisi soruyor “Hocam yılbaşı bileti almışım çıkarsa parası haram mı? Helal mi? Diye” düştüğümüz hale bakın.” şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Hacı Bekir Ece, “ Camimiz ibadete açıldı. Bugün Cuma namazımızı kılacağız, Rabbim hayırlara vesile kılsın.” dedi.

Cami cemaatinden Hacı Mehmet Sait Güldağ ise, “ Allah’a şükür 8 aydır uğraşıyorduk Camimiz bitti, ibadete açıldı. İnşallah biraz sonra Cuma namazımızı kılacağız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. ” duasında bulundu.

Caminin açılışını Cuma gününe denk getirdiklerini ifade eden Cami imamı Seyfettin Ari, “2015 yılının Ocak ayında bu camide göreve başladım. Göreve başladıktan 2 ay sonra Mart ayında eski camimizin yıkımına başladık. Yeni camimizin yapımı 8 ay sürdü. Açılışını Cuma gününe denk getirdik. Bugün açılışını yaparak ilk hutbemizi okuduk ve Cuma namazımızı kıldık.” dedi.

Cami temsil heyetinden Mesut Demir ise şunları söyledi. “ Eski Camimiz yaklaşık 50 senelik bir camiydi. Hem küçük, hem de çok eskiydi. Mahalledeki cemaat sığmıyordu. Cami imamımız Seyfettin Hoca’nın teşvikiyle mahalle sakinleri olarak eski camiyi yıkıp 8 ay içerisinde yerine yeni camimizi inşa ettik. Camimiz 3 katlıdır. 1’ci katı bayanlara aittir. Üstteki 2 kat ise erkekleri aittir. Yaklaşık 700-750 kişi ibadet edebilecek kapasitededir. Hayırseverler camisi ismine yakışır bir şekilde hayırseverlerin katkılarıyla bitirdik. Bugün açılışını Kur’an-ı Kerim, Mevlit ve dualarla yaptık. İlk Cuma namazımızı da kıldık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlçemize mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

Camilerinin ilçede örnek teşkil ettiğine vurgu yapan Demir, “Bu Cami Kızıltepe’mize bir örnek teşkil etmiştir. İnşallah tüm vatandaşlarımız kenetlenerek ilçemizdeki tüm eski camileri yıkıp yerlerine daha büyük camiler yaparlar.” temennisinde bulundu.(Mehmet Aslan-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir