• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Kayseri Valisinden 'Üvey anne' açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 10 ay önce Kayseri’de yaşanan üvey anne dehşetine maruz kalan çocuklara  olayının  akabinden itibaren psikolojik ve tıbbi destek sağlandığını belirterek,  görüntüleri servis edenlerle ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Olayın yaklaşık 10 ay önce, Şubat ayında yaşandığını belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:

“Olayı ilk duyduğumuzda, görüntüler bana anlatıldığında, ben izlemek dahi istemedim. Çünkü gerçekten vahşi bir muamele. Bu geçen süreç içerisinde de bu olayı gerçekleştiren üvey anne yargılandı ve 46 yıl cezaya mahkûm oldu.  Evde iki çocuk var,  bu muameleye maruz kalan 5 yaşındaki erkek çocuğu, 7 yaşında da bir ablası var. Biz de olayın akabinde hem psikolojik destek hem de tıbbi destek sağlanması bakımından gerekli tedbirleri aldık. Çocuğumuz iki aylık bir süre zarfında tıbbi tedaviye tabi tutuldu ve şu anda sağlıklı. Kendi babası ile beraber teyzesi, babannesi gibi yakınlarının, akrabalarının yanında kalıyor. Psikolojik desteğimiz devam ediyor. Ama şu anda o ağır durumu atlattılar diyebiliriz”

Görüntülerin yayınlanmasının çok üzüntü verici olduğunu kaydeden Vali Düzgün, “Bu görüntüleri servis edenlerle ilgili dün Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk.  Baba da görüntülerin yayınlanmasından son derece rahatsız. Bunları bir şekilde basına servis edenlerle ilgili gerekli adli tahkikatın başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızdan talepte bulunduk.  Cumhuriyet Başsavcımızla da az önce görüştük, konuyu takip ediyorlar. Basın kuruluşlarımızın da bu tür olumsuz görüntüleri çocukların haklarının korunması, gelecek yaşamlarında da bu görüntülere maruz kalmamaları adına basın sorumluluğu içerisinde yayınlamamasını, yayına verdikleri görüntüleri çocuklarımızın düşünerek biran önce kaldırmalarını arzu ediyoruz. Zaten görüntülere yasak getirilmesi ile ilgili de talep yapıldı. Mahkemenin kararını bekliyoruz.” dedi. (Mahmut Kaya – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir