• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Kayser Barosu'ndan üvey anne dehşetiyle ilgili basın toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Barosunda gerçekleşen basın toplantısına  Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, Av. Feyza Polatkuş, Çocuk Hakları Komisyon üyeleri ve bir çok hukukçu katıldı.

Basın  toplantısında Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç ve mağdur çocukların avukatı Av. Feyza Polatkuş açıklamalarda bulundu.

“Olayın yaşanması şehrimiz adına yüreğini üzen bir noktaya gelmiş durumda”

Toplantıda Konuşan Kayseri Barosu Başkanı Av. Fevzi Konaç, “Mart ayında başlayan bir dava ve 16 Aralık’ta bir karar veriliyor. Sadece Kayseri Adliyesinde değil, tüm Türkiye’yi infiale sürükleyen yaşanmış hadiseden kaynaklı olarak gelinen noktada verilen 46 yıllık ceza tüm kamuoyuna yansıdı. Hakimlerimiz bile yargılama esnasında bu görüntüleri izlerken içlerinin acıdığını ifade ettiler ve basına bunlar da yansımıştı. Sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen Nihal kardeşimiz bu konu ile ilgili olarak Çocuk Hakları Komisyonu ile birlikte bir gayretin içerisindeler. Olayın yaşanması şehrimiz adına yüreğini üzen bir noktaya gelmiş durumda. Verilen cezayı kamuoyu vicdanı değerlendirecek. İçimizi acıtan çok acı birşey var ki, birkaç gündür tüm Türkiye’de Basın-Yayın üzerinden bu görüntülerin paylaşılması.” dedi.

Son olarak Görüntülerin ortaya çıkmasından dolayı görüntüleri kimin ortaya çıkardığı ve bu görüntüler kimin elinden çıktığı gibi spekülasyonların yapıldığını, suçluyu aramak yerine insanlığımızı kontrol etmemiz gerektiğini belirten Av. Konaç, “Bir de bu davanın içerisinde olan hiçbir avukat arkadaşımız mesleki ahlak ve etik anlamında böyle bir insanlık dışı paylaşımın içerisinde asla olmaz, olmamıştır.   Bu anlamda hiçbir meslektaşımızın özellikle dava içerisindeki meslektaşımızın böyle bir algı içerisinde kendisine bedel ödetilmesine hiçbirimizin razı olmadığını ifade etmem lazım. Sabahtan beri ülkeden gelen infialler gereği hem Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Kayseri Barosu olarak mahkemeye müracaat edildi. 2. Sulh Ceza Mahkememiz karar yazmak üzeredir. Bu paylaşımla ilgili erişimin engellenmesine karar vermiş durumdadır.” dedi.

“Şunu söylemek istiyorum ki çocukların babası hiçbir şekilde hiçbir Kanala demeç vermemiştir.”

Olayla ilgili çocukların babasının hiçbir şekilde hiçbir kanala demeç vermediğini belirten çocukların babasının ve mağdur çocukların avukatı   Feyza Polatkuş , “ Şunu söylemek istiyorum ki çocukların babası hiçbir şekilde hiçbir kanala demeç vermemiştir. Olayların gelişimi ile ilgili bilgi vermemiştir. Bu konuda maalesef bir bilgi kirliliği var ve buna dayanarak sanki ‘çocukların babası önceden olayları biliyordu ve bu doğrultuda avukatına danışmış avukatı demiş ki ‘efendim bu görüntüler yetmez biraz daha görüntü alabilirseniz onlarla savcılığa başvuruda bulunalım’ şeklinde bir kısım ifadelerde bulunuyor. Ben şahsen duymadım fakat bunun duyumları bana geliyor. Kesinlikle bu şekilde bir süreç mevzubahis olmamıştır. Bir haber ajansı kaynak olarak aldıklarını belirtiyor. Böyle  bir düzmece senaryo sözkonusu değildir. Müvekkilim çocuğu hastalandıktan sonra sadece son görüntülerini görmüş. Çocuklarının tekmelendiğini görüyor. Polise teslim ediyor. Polis sözkonusu olayın kaynağını istediğinde evine götürüyor polis evdeki tüm hardiski alıyor. Polisin incelemesi ile bu olaylar ortaya çıkıyor. Baba görüntüleri daha önce izleme fırsatı maalesef bulamamış. Zaten iki tarafın da ikinci evlilikleri ve 6 aylık bir evlilik sözkonusu. Bu evlilik içerisinde çocukların yeni annelerine olan yaklaşımı nasıl? Bir baba olarak bunu ölçüyor. Çocuklara da soruyor ‘nasıl anlaşabiliyor musunuz?’ diyor. Çocukların sürekli olarak söylediği ‘biz çok seviyoruz. Bize iyi davranıyor’ diyor. Yalnız şöyle bir şey seziniyor, çocuklar sürekli olarak babayı kapıda bekliyorlar. Babayı yalnız bırakmak istemiyorlar. Yalnız kalmaktan korkuyorlar. Bunun üzerine baba şüpheleniyor ve bu şüphesi üzerine kamerayı koyuyor.” şeklinde konuştu.

Av. Feyza Polatkuş, çocukların ve babanın yaşadıklarını anlatırken basın mensupları ve Avukatlar gözyaşlarını tutamadı. (Fatih Gültekin-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir