• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
"Sezgin Demirok Aytaç Baran`ın katil zanlılarındandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesinde polise düzenledikleri saldırının ardından öldürülen 3 PKK'liden biri olan Sezgin Demirok'un, geçtiğimiz Haziran ayında katledilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın aranan katil zanlısı olduğu ortaya çıktı.

Konu hakkında İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan Yeni İhya-Der Başkanı ‘Aytaç Baran` cinayeti davasını takip eden Avukat Mehmet Karadağ, katil zanlısının Aytaç Baran`ın katledilmesinin ardından aynı bölgede PKK içerisinde aktif olarak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Polis tarafından öldürülen Sezgin Demirok`un Aytaç Baran`ın firari katil zanlılarından olduğunu söyleyen Av.Karadağ, katil zanlısı Demirok`un elinde silahla olay yerinden başında beyaz şapka ile kaçarken görüldüğünü dile getirdi.

Karadağ, “Dosya içerisinde Sezgin Demirok ile ilgili ciddi deliller bulunmaktadır. Öncelikle gizli tanığın beyanı ve teşhisi var. Bu şahsın daha önce gerçekleştirdiği ileri sürülen bir yaralama olayı var. Ayrıca Aytaç Baran`ın vurulduğu gün ve öncesinde bu şahsın kameralara yansıyan görüntüleri var. Şahsın hem keşif yaptığı hem de olay günü başında beyaz şapkayla ve silahla ateş ettiği görülmüştür.” dedi.

Aytaç Baran`ın PKK tarafından katledilmediği yönündeki söylemelerin doğru olmadığının gün yüzüne çıktığını belirten Av.Karadağ, Aytaç Baran`ı vurulması olayına karışan Demirok`un polis tarafından öldürüldüğünü, üzerinden silah ve mühimmat çıktığına dikkat çekti.

“Yaşananlar Aytaç Baran dosyası ile ilgili ciddi şüpheler uyandırmaktadır”

Aytaç Baran`ın Haziran ayında katledildiğini hatırlatan Karadağ, “ Biz şu an Aralık ayındayız. Bunca süre içerisinde bu şahsın Aytaç Baran`ın vurulduğu mahallede olduğu kanaatini taşıyoruz. Dünkü çatışmanın yaşandığı yer ile Aytaç Baran`ın katledildiği yer arasında 350-400 metre bir mesafe bulunmaktadır. Bu şahıs Aytaç Baran`ın vurulmasının ardından büyük ihtimalle bu civarda faaliyetlerini sürdürmüştür. Şu ana kadar örgüt içerisinde aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmiştir. Nedense bu civarda olmasına rağmen yakalanamamıştır. Bu da Aytaç Baran dosyası ile ilgili ciddi şüpheler uyandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarda kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasında da yer alan bazı şahısların, bilinmesine rağmen yakalanmadıklarını ifade eden Karadağ, özellikle çözüm süreci döneminde takip edilmeyen, soruşturmalara dâhil edilse bile yakalanması yönünde faaliyet görünmeyen şahısların olduğunu bildiklerini söyledi.

“Vatandaşın adalete olan güveni sarsılmaktadır”

Çatışmalı bir dönem içerisinde bulunduklarını dile getiren Karadağ, “ Vatandaşa yönelik saldırıların ortaya çıkarılması noktasında emniyet ve savcılığın yükümlüğü ve sorumluluğu vardır. Ciddiyetle bunların takip edilmesi gerekiyor. Maalesef şu anda çözüm sürecinde ve sonrasında gelişen olaylarda normal bir vatandaş gözüyle yaşananlara değinildiğinde, devlete ve kolluk  güçlerine yönelik somut bir saldırı olmadıkça devletin ciddi bir takibat yapmadığı noktasında genel ve yaygın bir kanaat oluşmuş durumdadır. Bu kanaat devlet ile vatandaş arasındaki ilişkileri etkilemektedir. Vatandaşın adalete olan güveni sarsılmaktadır. Bütün bunlar beraberinde daha farklı sakıncalar da ortaya çıkarmaktadır. Bunun böyle olmaması için etkin soruşturmanın yapılması şarttır. Bölgede canı malı ve özgürlükleri tehlikede olan vatandaşların etkili bir şekilde korunması noktasında devletin ciddi adımlar atması gerekiyor. Özellikle ‘yaptığı yanına kar kalmadı` düşüncesinin toplumda tekrar oluşması gerekiyor. Bu şekilde olmadıkça vatandaşın bu şekilde algısı devam edecektir.” sözlerine yer verdi.

“Dava 16 Şubat 2016'da görülecek”

4 çocuk babası Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, 7 Haziran seçimlerinden iki gün sonra evine yakın bir mesafede uğradığı silahlı saldırıda katledilmişti. Diyarbakır 5`inci Ağır Ceza Mahkemesince iddianamesi kabul edilen dava 16 Şubat 2016'da görülecek. Davanın başka bir ile taşınması ön görülüyor.

Aytaç Baran`ın katil zanlısı Sezgin Demirok, dün merkez Yenişehir ilçesinde Aytaç Baran`ın katledildiği yerin 350 metre aşağısında 5 arkadaşı ile beraber polise düzenledikleri saldırının ardından,  yanındaki 2 kişi ile beraber öldürüldü. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir