• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
İşgalci İsrail polisi Filistinli kadını şehid etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Silwad'da Filistinli bir kadın aracını bir grup polisin üzerine sürmek istedi. Polisler kadını vurarak öldürdü. Olayda yaralan İsrailli olmadı" ifadelerine yer verildi.

İşgalci İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında şehid edilenlerin sayısı bu olayla birlikte 136'ya ulaştı. İnsan hakları örgütleri işgalci İsraili, "saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla" suçluyor.

Batı Şeria'da göstericilere saldırı

Batı Şeria`nın çeşitli bölgelerinde işgalci İsrail askerlerinin, Filistinlilerin Yahudi yerleşim birimleri ve "ayrım duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenlediği gösterilere müdahale etmesi sonucu 9 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı`ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ramallah kentinin batısındaki Ofer Hapishanesi girişinde Filistinliler ile işgalci İsrail askerleri arasında çıkan arbedede, ayaklarına gerçek mermi isabet etmesi sonucu 2 Filistinli yaralandı. Kentin kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı girişinde çıkan olaylarda ise 6 Filistinli plastik mermiyle yaralandı.

Nablus kentinin batısındaki Kafr Kadum beldesinde de Filistinliler ile işgalci İsrail askerleri arasında çıkan arbedede, ayağına gerçek mermi isabet eden bir Filistinlinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, onlarca Filistinlinin işgalci İsrail askerlerin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği ifade edildi. (Kaynak: AA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir