• DOLAR 32.51
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2486.018
  • ...
Bakan Ala: Kimse hendek kazanların arkasında durmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün öğle saatlerinde geldiği Mardin’e Tarihi Ulu Cami’de Cuma Namazı kıldık. Namazın ardından Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile birlikte Tarihi Mardin Çarşısı’nı gezdi.

Bakan Ala, Cuma Namazı çıkışı 70 yaşındaki Gurbet Olgaç’ın “Beni Hacca gönder” talebini geri çevirmeyerek Olgaç’a Hac sözü verdi. Bakan Ala’ya teşekkür eden Olgaç, “Allah huzur verdin inşallah” dedi.

Ayaküstü Tarihi Mardin Çarşısı esnafının sıkıntıları dinleyen Bakan Ala, Mardin’de 2000 yılında 17 bin insanın konaklandığını, 2014 ise 400 bin insanın konaklandığını hatırlattı. Ala, “Yine 2000 yılında senede 50 bin turist Mardin’e geliyordu, 2014 yılında ise bir milyon turist geldi. İnşallah yine ivmeyi kazanacağız. Elbirliği, işbirliği ile bun da geçecek.”  dedi.

Taziye ve geçmiş olsun ziyareti

Bakan Ala, daha sonra özel bir otelde STK temsilcileri ile bir araya gelerek basına kapalı yaptığı görüşmeden sonra Mardin Devlet Hastanesine geçti.

STK temsilcileriyle bir araya gelen Ala, basına kapalı yapılan toplantının ardından Dargeçit'te PKK saldırısında yaralanan anne ve kıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için Mardin Devlet Hastanesine geçti. Burada Hastane Başhekimi Dr. Bayram Açan tarafından karşılanan Bakan Ala, Dargeçit ilçesinde PKK’nın keskin nişancıları tarafından yapılan saldırıda yaralanan anne Fatma Kılıç (50) ve kızı Selamet Kılıç'ın (35) yoğun bakım ünitesinde ziyaret etti.

Basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen ziyarette Bakan Ala ölen 70 yaşındaki Necim Kılıç ve kızı 34 yaşındaki Sabahat Kılıç için de yakınlarına taziye dileklerini iletti. Bakan Ala'ya hastane ziyaretinde Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar eşlik etti.

“Ümitlerin önüne hendek kazmamak lazım”

Ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Ala, “Demokrasinin, gelişmenin, kalkınmanın önüne kimse hendek kazmasın, hendek kazanlara omuz vermesin, onların arkasında durmasın. Meseleleri, problemleri çözme yolu siyasettir. Parlamentoda bugün her şey konuşulabilmektedir, her mesele gündeme getirilebilmektedir.” diye konuştu.

Meseleleri şiddetsiz, saldırısız, bombasız halletmenin enstrümanı söz, konuşma ve tartışma olduğunu ifade eden Ala, Türkiye'nin bugün geldiği noktanın önemli olduğunu belirtti ve “Ümitlerin önüne hendek kazmamak lazım. Bu hendekleri biz doldururuz.” dedi.

Bakan Ala, son olarak AK Parti Mardin İl Teşkilatı ve Mardin Valiliği ziyaret ettikten sonra Mardin’den ayrıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir