• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
30 Kişi israil`e Hakaretten Yargılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kayseri`de oynanan bir basketbol maçında israil aleyhine slogan atan 30 genç `israil`e hakaretten` yargılanıyor.
 
İddianamede para cezasını öngören 14-1 yerine, hapis cezasını öngören ağırlaştırılmış 14-2`den cezalandırılmalı isteniyor.
 
"Kahrolsun israil" sloganı atarak "din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek" israil`e hakaretten 30 genç; eski "şike" kanununa göre iki yıla kadar, yeni haliyle bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere yargılanacak.
 
İddia makamına göre, gençlerin suçu sadece israil aleyhinde slogan atmak ve Filistin bayrakları açmak...
 
Konu ile ilgili iddianamede şöyle deniliyor, "Yukarıda açık kimliği yazılı şüphelilerin şuç tarihinde Kayseri Kadirhas Kongre ve Spor Merkezi`inde oynanan Kayseri Kaski Spor ile, israil Ülkesinin Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakası sırasında açık kimliği yazılı şüphelilerin maçı izledikleri sırada toplu olarak Filistin bayrakları açtığı ve yine hep birlikte "Kahrolsun israil" şeklinde slogan atmak suretiyle şüphelilerin üzerlerine atılı Din, Dil, Irk, Etnik Köken, Cinsiyet Veya Mezhep Farkı Gözeterek Hakaret suçlarını işledikleri anlaşıldığından..."
 
israil`e hakaret etmekten yargılanan 30 kişi, Kayseri Cumhuriyet Savcılığı tarafından, sporda şiddetin önlenmesine daire yasanın 14. maddesinin 2. fıkrası ve Türk Ceza Kanunu`nun 53/1 maddesine göre yargılanıyor.
dünyabulteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir