• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Tarsus'ta usulsüz balık avlayanlar yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus’a bağlı Akarsu (Zübeyr) Mahallesi’ndeki ufak bir derede bulunan suyu boşaltarak usulsüz şekilde balık avlayan  kaçak avcılar suç üstü yakalandı.
 
Jeneratör ve su motorları yardımıyla sularını çektikleri ufak su kanalındaki suyu boşaltıp daha sonra içindeki balıkları yakalayan avcılar, Fahri Av Müfettişleri ve ilçe tarım müdürlüğü ekiplerince yakalanarak haklarında idari işlem başlatıldı. Yüzlerce balık başka bir kanala bırakılarak tekrar doğal ortamlarına döndüler.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av müfettişi Tufan Dokucu, konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Sürdürülebilir avcılık konusunda bir çok kez uyarı yaptığımız halde maalesef bazı kaçak avcılar halen akla hayale gelmeyecek yöntemlerle kaçak avcılık yapmaya ve doğanın dengesini bozmaya devam etmekteler. Her defasında yeni yeni yöntemler görmekteyiz. Elimizden geldiğince bunlarla mücadele etmekteyiz. Amacımız bizden sonraki nesillere daha yaşanılabilir bir çevre ve doğa bırakmaktır. Vatandaşlarımızdan ricamız böyle usulsüz avlananları gördüklerinde milli parklar, jandarma ya da ilçe tarım müdürlüklerine ihbarda bulunmalarıdır.” (Abdulhakim Kurt-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir