• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
`PKK yürüttüğü politikayla kan ve kaosa yol açıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bir öğrenci velisi, çocuğunun bir haftadır okula gidemediğini söyleyerek, başta Selahattin Demirtaş`a ve PKK`nin okulları ateşe vermesine tepki gösterdi ve Kürt halkının bu yaşananları hak etmediğini söyledi.

Geçmiş yıllarda kendisinin PKK`li olmaktan dolayı yargılandığını ve 3 yıl cezaevinde kaldığını belirten öğrenci velisi M.O, çocuğunun bir hafadır okula gidemediğini dile getirerek, hem Selahattin Demirtaş`a hem de PKK`nin yürüttüğü şiddet politikasına tepki gösterdi.

Zamanında devletin işlediği faili meçhul cinayetler ve yargısız infazlarla oluşan kaosun şimdilerde PKK`nin yaptığı eylemler sonucu meydana geldiğini belirten M.O, hendek politikasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özellikle Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan`a tepki gösteren M.O, “Onlar çocuklarını özel okullarda ve Avrupa`da okuturken, Diyarbakır`da okuyan çocuğumun eğitimine engel olmaya çalışıyorlar. Ve bunu Selahattin Demirtaş hendek siyaseti olarak savunuyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.” dedi.

Meclise 80 milletvekili gönderen partinin ve PKK`nin yürüttüğü siyasetle bölgede kargaşaya neden olduğunu söyleyen M.O, “Bu çatışmaların sebebi talep edilen haklar değil uluslararası sömürgeciliktir. Suriye`deki savaşı bölgemize taşımak istiyorlar. Ve bundan en çok mağdur olan da bizim mazlum halkımızdır. Hendeklerle, barikatlarla, okul yakmakla yaşam haklarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Çocuklarımızın eğitim hakkını elllerinde alıyorlar. Sağlık ocaklarımızı kapatmakla sağlık haklarımızı elimizden alıyorlar.

90`lı yılları PKK bizlere tekrar yaşatmaya çalışıyor. Artık bu halk bunu kaldıramaz.” şeklinde konuştu.

(Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir